пʼятниця, 03 квітня 2020 13:27

"Спорткомітет СРСР забирав 80% зарплати" - Буряк

"Спорткомітет СРСР забирав 80% зарплати" - Буряк
Леонід Буряк поїхав завершувати кар'єру у Фінляндію. Фото: ФК "Чорноморець"

Ексгравець "Динамо" Леонід Буряк розповів про фінський період власної кар'єри.

"КПТ-85" зараз виступає у вищій лізі Фінляндії. Це клуб із маленького містечка на півночі Фінляндії, зі стадіоном на 4-5 тис. глядачів, яким тоді опікувалися фінські комуністи. Інакше я б у ті часи за кордон не поїхав. Грав у чемпіонаті Фінляндії, а зарплату отримував у Спорткомітеті СРСР, який забирав до 80% зароблених грошей.

Але я ніколи не скаржився, адже виїхати за кордон тоді вже було великим успіхом. Ми з одноклубниками збиралися в день матчу, розминалися, потім була гра. Це був прекрасний період.

"Ван Па" - це клуб із Гельсінкі, який також був пов'язаний з місцевою газетою фінських комуністів і також мав свою маленьку арену. Однак жили ми не в столиці Фінляндії, а за містом, у великому будинку на 4-5 кімнат, в якому була ще і сауна, і в цілому - комфортні умови. У цій команді я не тільки грав, але і допомагав головному тренеру, давав поради. Це був початок мого тренерського шляху", - сказав Буряк в інтерв'ю "Футбум".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кар'єра Ярмоленка зайшла у кут

Леонід Буряк завершував кар'єру у Фінляндії. З 1988 по 1990 рік грав у цій країні. Загалом у Фінляндії провів близько 30 матчів за 2 роки, в яких забив 9 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «"Спорткомітет СРСР забирав 80% зарплати" - Буряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі