вівторок, 02 грудня 2008 16:20

Спортивну долю Іванчука вирішать протягом зими

Федерація шахів України отримала листа за підписом виконавчого директора ФІДЕ Девіда Джарета, у якому говориться, що протягом трьох місяців відбудеться засідання допінгової комісії, на якому буде вирішено долю Іванчука.

Українського гросмейстрера, який відмовився надати допінг-пробу після останнього матчу Всесвітньої шахової олімпіади, буде запрошено на засідання для надання пояснень.

У Федерації вважають ситуацію серйозною, хоча прецедентів подібних дискваліфікацій не було, адже допінг-тести у шахістів запроваджені відносно недавно.

За словами головного тренера збірної України з шахів Володимира Тукмакова, якого цитує газета "Сегодня", Василь Іванчук справді відмовився проходити допінг-контроль після матчу з американцями. "Василь програв і погано почував себе в емоційному плані. Але не думаю, що у ФІДЕ знайдеться хоч одна людина, яка подумає, що Іванчук відмовився пройти перевірку, злякавшись бути спійманим на допінгу".

champion.

Зараз ви читаєте новину «Спортивну долю Іванчука вирішать протягом зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі