четвер, 21 квітня 2011 16:33

"Спочатку треба вийти з групи, а далі побачимо" - Блохін про Євро-2012

"Спочатку треба вийти з групи, а далі побачимо" - Блохін про Євро-2012

Олег Блохін має намір поступово вирішувати завдання виграти Євро-2012. Про це він сказав на прес-конференції з нагоди його призначення на пост наставника національної збірної України.

"Я прекрасно розумію завдання, яке переді мною стоїть, адже Євро-2012 відбувається у нашій країні. Чим ближче до чемпіонату, тим сильнішим буде тиск на гравців та тренерський штаб збірної. Дуже прошу журналістів не нагнітати ситуацію, а дещо згладити її.

Що стосується поставленої мети, якщо вигравати Євро тільки тому, що ми господарі, то на це можна подивитися по-різному. Та ж сама збірна Англії, яка є батьківщиною футболу, ніколи не виграла чемпіонат Європи. Якщо проводити паралелі з фігурним катанням, то там є обов'язкова програма і довільна. Вважаю, що обов'язковою програмою для збірної є вихід з групи, а далі побачимо."

Також Блохін розповів про кістяк збірної.

"На жаль, молодь не завжди може вистрілити, тому у цій ситуації найкращий варіант — це сплав досвіду і молодості. Дуже хотілося б, щоб ветерани, такі як Шевченко, Воронін, Тимощук та Шовковський дограли до Євро. А навколо них буде гуртуватися молодь.

Треба розуміти, що перегляд гравців не може тривати до безкінечності. Кожна товариська гра — це шанс для гравців."

Олег Блохін назвав проблемну позицію збірної України.

"Спочатку треба налагодити гру в обороні, а потім займатися іншими позиціями."

Олег Володимирович поділився думками про майбутній тренерський штаб.

"Не буду приймати поспішних рішень. Для початку переговорю зі своїми колишніми помічниками. Поруч повинні бути люди, які стоятимуть за мною горою. Конкретних прізвищ я поки не назву."

Блохін поділився думкою про ліміт на легіонерів у чемпіонаті України.

"Як тренер збірної я "за". Тому що багато з тих, хто свого часу викликався до табору національної команди зараз сидять на лавці у своїх клубах. Але, якби я очолював клуб, то можливо був би проти. Тут конфлікт інтересів".

Днями президент ФФУ Григорій Суркіс вручив Блохіну платиновий квиток на Євро-2012.

"Що я буду з ним робити? Не знаю, можливо передам у спадок. Продати? Пропонували, але ще не визначився з ціною."

Відзначимо, що Блохін уже працював зі збірною України з 2003 по 2007 рік і в 2006-м довів команду до 1 / 4 фіналу чемпіонату світу в Німеччині.

Зараз ви читаєте новину «"Спочатку треба вийти з групи, а далі побачимо" - Блохін про Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі