пʼятниця, 26 червня 2020 10:30

Шовковський пригадав перше тренування Лобановського

Шовковський пригадав перше тренування Лобановського
Олександр Шовковський зараз працює асистентом головного тренера у збірній України. Фото: УАФ

Легендарний воротар збірної України та київського "Динамо" Олександр Шовковський пригадав початок співпраці із Валерієм Лобановським.

Футболісти "Динамо" зіткнулися із великими фізичними навантаженнями, але авторитет Лобановського не дав можливості засумніватися у правильності роботи.

"У моєму житті, як і в житті багатьох футболістів "Динамо" того покоління, Валерій Лобановський, безумовно, відіграв велику роль. Коли він повертався в Київ, ми розуміли - приходить тренер, якому вже нічого і нікому не потрібно доводити. Методи його роботи ніхто з нас не ставив під сумнів, всі знали, що це дає результат. Команда відразу повірила в тренера, розуміючи, що легко не буде.

Перше ж тренування показало, що адаптуватися до навантажень буде непросто. Авторитет наставника грав йому на руку. Ми, образно кажучи, готові були забратися на дерево 10 раз поспіль, не сумніваючись у тому, що це необхідно для спільної справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шовковський пригадав свою легендарну помилку в матчі проти Словенії

Всі вимоги Валерія Васильовича футболісти виконували неухильно. Були б старші, може, хтось щось і обговорював би, але в тому віці у нас не було ні краплі сумнівів. Кожне його слово сприймалося, як закон. Значить так треба. Крапка. Повторюся, авторитет зіграв свою роль.

Мені запам'яталися не тільки перші збори з Лобановським, скільки перший період літньої підготовки в Ялті. У червні 1997 року команда готувалася до чемпіонату України і до кваліфікації Ліги чемпіонів. Ось тоді крепатура була така, що спуститися сходами було неймовірно боляче", - розповів Шовковський сайту zbirna.com.

Валерій Лобановський повернувся в київське "Динамо" на початку 1997 року. Разом з Олександром Шовковським працював майже 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Шовковський пригадав перше тренування Лобановського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі