четвер, 05 червня 2008 14:12

Шотландія хоче перехопити право на проведення Євро-2012

Шотландія продовжує нагнітати події навколо Євро-2012, заявляючи, що готова прийняти чемпіонат Європи з футболу через чотири роки, якщо Україна та Польща не відповідатимуть вимогам УЄФА по підготовці до першості, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на шотландську газета TheHerald.

- Шотландія стоїть в черзі на проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, якщо Україна та Польща не відповідатимуть критеріям УЄФА", - пише видання.
TheHerald заявляє, що у керівництва Європейського союзу футбольних асоціацій (УЄФА) є серйозні претензії до України та Польщі, перш за все, в тому, що стосується транспортної інфраструктури й готелів.

Разом з тим, визнає газета, офіційна позиція УЄФА полягає в тому, що Євро-2012 пройде там, де заплановано.

Шотландія хотіла прийняти Євро-2008 разом з Ірландією, проте УЄФА віддала перевагу заявці Австрії та Швейцарії. Зараз шотландці серйозно подумують про те, щоб поборотися за право проведення чемпіонату в 2016 році.

У лютому цього року в шотландській пресі вже піднімалося питання про можливість перехопити в України й Польщі Євро-2012. Представники місцевої асоціації футболу тоді зізнавалися, що, якщо УЄФА прийме вирішення щодо збільшення числа команд, що беруть участь в чемпіонатах Європи (починаючи з 2016 року), з нинішніх 16-ти до 20-ти, а то і до 24-х, у Шотландії може не вистачити ресурсів для проведення Євро-2016.

На сьогодні Шотландія має чотири стадіони, що відповідають міжнародним стандартам. Для самостійного проведення чемпіонату Європи їй необхідні ще стільки ж.

Зараз ви читаєте новину «Шотландія хоче перехопити право на проведення Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі