пʼятниця, 21 листопада 2008 15:31

Сьомін відвідав прем"єру фільму Кустуріци про Марадону

Коли великий режисер присвячує фільм окремій особі - це завжди цікаво. Коли такою особою є один з кумирів "гри мільйонів", одіозний Дієго Армандо Марадона - цікаво вдвічі. Світова прем"єра документального фільму "Марадона очима Кустуріци" відбулася 20 травня 2008 року. А 20 листопада в рамках прем"єрних показів кінофестивалю "Молодість" глядачі змогли його побачити і в Києві.

Відомий сербський режисер Емір Кустуріца талановито розповів про великого аргентинського футболіста, його проблеми з наркотиками і зайвою вагою, товаришування з Фіделем Кастро та інші обставини бурхливого життя героя.

В результаті вийшов не стандартний документальний фільм про дитинство і кар"єру великого гравця, а цікава і щира розповідь про одного з найкращих футболістів світу. Не ікони нації, не ідола мільйонів, а портрет живої людини - чоловіка, батька, друга і громадянина з активною цивільною позицією. Як у всіх людей, у нього є свої слабкості, недоліки і переваги.

Прем"єра викликала великий інтерес не тільки у столичних кіноманів, але і в людей футболу, серед яких був головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін та екс-динамівець Андрій Гусін.

Юрій Сьомін: "Я одного разу бачив цей фільм англійською мовою, але захотілося подивитися його ще раз, на великому екрані. Марадона – дуже талановита людина, яка у футболі досягла багато чого. Фільм про його життя дуже цікавий. Взагалі, ходити до кінотеатру вдається нечасто, але іноді намагаюся це робити, адже життя складається не тільки з футболу. Нещодавно, наприклад, дивився "Квант милосердя" про агента 007.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)

Зараз ви читаєте новину «Сьомін відвідав прем"єру фільму Кустуріци про Марадону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі