неділя, 17 серпня 2008 11:21

Сьогодні в плаванні розіграно 4 комплекти нагород: всі результати

1. Жіноча збірна Австралії завоювала золоті медалі Олімпіади-2008 в плавальній естафеті 4х100 метрів комплексним плаванням. Австралійки встановили новий світовий рекорд - 3 хвилини, 52,69 секунди. Друге місце зайняла команда США, а бронза дісталася китаянкам. Збірна Росії фінішувала п"ятою.

Австралійки захопили лідерство на другому етапі естафети і зберегли перше місце до кінця запливу. Олімпійськими чемпіонками стали Емілі Сібом, Лейсел Джонс, Джесіка Шиппер і Лісбет Тріккет. Американки відстали від переможниць на 61 секунди.

2. Туніський плавець Уссама Меллулі став чемпіоном пекінської Олімпіади на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Це золото стало для збірної Тунісу першим на Іграх-2008. Друге місце зайняв австралієць Грант Хеккетт, а бронза дісталася канадцеві Райану Кочрейну.

Меллулі захопив лідерство на останній чверті дистанції і у результаті випередив Хеккетта більш ніж на секунду. Результат чемпіона - 14 хвилин, 40,84 секунди..

3. Німецька плавчиня Брітта Штеффен стала чемпіонкою Олімпіади в Пекіні на дистанції 50 метрів вільним стилем. Штеффен виграла заплив з результатом 24,06 секунди, встановивши новий олімпійський рекорд. Срібну медаль завоювала американка Дару Торрес, а бронзову - австралійка Кейт Кемпбелл.

На першій частині дистанції лідирувала Торрес, але в кінцівці запливу Штеффен зуміла випередити американку. Торрес відстала від німки на одну соту секунди. Раніше на Олімпіаді-2008 Штеффен виграла золоту медаль на дистанції 100 метрів вільним стилем.

4. Американці виграли естафету 4х100 метрів комплексним плаванням з світовим рекордом - 3 хвилини, 29,34 секунди. Друге місце зайняли австралійці, а бронзові медалі дісталися японцям.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні в плаванні розіграно 4 комплекти нагород: всі результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі