вівторок, 02 вересня 2008 10:57

Сьогодні Іванчук розпочне виступи на супертурнірі в Більбао

У вівторок, 2 вересня, в іспанському місті Більбао стартує шаховий супертурнір. Серед учасників - чемпіон світу і перший номер рейтингу ФІДЕ індієць Вішванатан Ананд, норвежець Магнус Карлсен (другий номер рейтингу), українець Василь Іванчук (третій номер), болгарин Веселін Топалов (шостий номер рейтингу і екс-чемпіон світу), азербайджанець Теймур Раджабов (сьомий номер рейтингу) і Левон Аронян (десятий номер рейтингу). Варто зазначити, що організатори скористалися не офіційним рейтингом ФІДЕ, який публікується 4 рази на рік, а його "живою" версією, що дозволило збільшити категорію турніру.

Турнір пройде в два кола і вирізнятиметься нетрадиційною "футбольною" системою нарахування очок. Тобто, за перемогу учасник отримає 3 очки, а за нічию 1. Система повинна спонукати шахістів до більш безкомпромісної гри, адже "відсидітись" на нічиїх не вдасться. На турнірі також діють так звані софійські правила - коли нічиї фіксуються лише через арбітра і в очевидно нічийних позиціях.

Призовий фонд турніру - 400 тис. євро. Переможець отримає 150 тисяч, а той, хто посяде останнє місце - 30 тис., тобто більше ніж переможець турніру "Меморіал Таля", який завершився нещодавно у Москві.

Василь Іванчук, який був найсильнішим у Москві, розповів, що турнір у Більбао "буде зовсім іншим, з іншою психологією, тому що доведеться грати з кожним суперником по дві партії". Ніяких стратегій український гросмейстер поки що не розробляв і сподівається розібратися безпосередньо за дошкою.

Як стало відомо, у першому турі Іванчуку доведеться чорними протистояти Вішванатану Ананду. Інші партії: Раджабов - Топалов і Аронян - Карлсен, повідомляє "Чемпіон"

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Іванчук розпочне виступи на супертурнірі в Більбао». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі