пʼятниця, 02 листопада 2007 12:24

Сьогодні ФІФА почне слухання "справи Матузалема"

2 листопада ФІФА починає слухання "справи Матузалема" - суперечки між іспанською "Сарагосою" і донецьким "Шахтарем", який надав головному футбольному органу світу докладний опис ситуації зі всіма документами, сподіваючись на задоволення своїх вимог, повідомляє Терикон.

Гендиректор "Шахтаря" Сергій Палкін стверджує, що якщо ФІФА встане на сторону "Сарагоси" в "справі Матузалема", то це означатиме "смерть футболу". Донецький клуб вимагає компенсацію 25 мільйонів євро, а також просить покарати іспанський клуб.

У "Шахтарі" вважають, що як "Сарагоса", так і агент футболіста діяли в обхід футбольних і етичних законів, чинячи тиск на гравця, вимушуючи його виїхати з Донецька, а також ведучи переговори за спиною у донецького клубу.

"Сарагоса" вкрала у нас Матузалема, нічого за нього не заплативши. Тим самим був серйозно підірваний імідж нашого клубу, а також завдана шкоди спортивному і економічному плануванню. Це було настільки не поважно по відношенню до нашого клубу, і не зрозуміло, як в сьогоднішньому футболі можуть відбуватися подібні речі" - підкреслив генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін.

Донецький клуб вважає, що компенсація за перехід бразильського футболіста повинна бути в межах 20-25 мільйонів євро, тобто його ринкової трансферної ціни.

На думку керівника українського клубу подібні ситуації шкодять всьому футболу, а такі клуби, як "Шахтар" відчувають себе незахищеними і не здатними утримати своїх кращих футболістів. Лідер української ліги вважає, що тим самим ігноруються принципи "Чесної гри", порушується стаття 18.3 Статуту ФІФА, а також подібні ситуації ускладнюють скромним клубам можливість наблизитися до рівня сильних клубів, тієї ж іспанської ліги.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні ФІФА почне слухання "справи Матузалема"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі