вівторок, 07 серпня 2018 12:36

Що треба знати про сьогоднішнього суперника "Динамо"

Що треба знати про сьогоднішнього суперника "Динамо"

Сьогодні київське "Динамо" стартує в Лізі чемпіонів. Це буде перший матч, виїзний, третьої кваліфікації проти чеської "Славії". Про суперника динамівців розповів В'ячеслав Заховайло – футбольний менеджер, який живе та працює у Чехії.

Чеський чемпіонат

Багато боротьби на полі. Напевно, що загальний рівень чемпіонату в Чехії вищий, ніж в Україні. Багато непередбачуваних результатів. У країні є три клуби, що будуть боротися за чемпіонство, – празькі "Славія" та "Спарта", "Вікторія", Плзень. Але команд рівня "Шахтаря" та "Динамо" немає. Зате середняки переважають наших. Рік за роком фінансування футболу збільшується. Кожне трансферне вікно відбуваються серйозні внутрішні переходи. За 5-7 років чемпіонат має вийти на новий рівень.

"Славія"

У клуб китайські інвестори. Тому в фінансовому плані команда міцно стоїть на ногах. Минулого сезону команда стала другою в чемпіонаті. Запрошували гравців із іменем, зараз роблять ставку на місцевих футболістів. До матчу з "Динамо" " Славія" підходить у хорошій фізичній та ігровій формі. Команда сповідує силовий вертикальний футбол із великою кількістю довгих передач. У ній багато високорослих футболістів.

Схема

Зазвичай, вони грають 1-4-2-3-1. Але можуть бути зміни. Трикутник у середині поля може змінюватися. Команда здатна грати, як в 1 опорного півзахисника, так і в 2. Також у деяких матчах можуть зіграти в 2 форвардів.

В єврокубках " Славія" не завжди вдало проводить перші хвилини матчу

Тренер

Їндрижих Трипишковскі - 42-річний тренер із великими амбіціями, але не вистачає досвіду. Робить ставку на місцевих футболістів. Ідеал тренера для нього – Юрген Клопп.

Лідери

Капітан команди - центральний півзахисник Йозеф Гушбауер, форвард Мілан Шкода, флангові Мирослав Стох і Ян Сікора

Сильні та слабкі сторони

Найбільша чеснота "Славії" – це стандарти. Не важливо, це штрафний, кутовий, вільний чи аут. "Славія" має у складі високорослих гравців, тому намагається використати свою перевагу в зрості. Не варто динамівцям притискатися до власних воріт, даючи можливість чехам нав'язати боротьбу.

Із недоліків – команда доволі однотипна та прогнозована. Не любить, коли її змушують робити поперечні передачі чи пресингують. Звідси буває багато втрат та помилок. Гравці "Динамо" повинні швидко працювати з м'ячем. В єврокубках " Славія" не завжди вдало проводить перші хвилини матчу.

Спіставлення ліній

Чехи мають сильний і зіграний захист. Українська команда має сильнішу середню лінію. Тут Олександр Хацкевич має вибір футболістів. "Динамо" переважає суперника в швидкості.

Очікування

У кубковій грі чи матчах на виліт шанси завжди 50 на 50. Я думаю, що очікує маловидовищний матч, у якому буде багато боротьби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як "динамівці" готуються до старту Ліги чемпіонів

Матч "Славія" - "Динамо" розпочнеться о 20:30 за київським часом. Годиною раніше стартує наша текстова трансляція з Праги.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про сьогоднішнього суперника "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі