понеділок, 18 травня 2020 21:00

Що треба знати про перший післякарантинний матч суперника "Шахтаря"

Що треба знати про перший післякарантинний матч суперника "Шахтаря"
Команда Олівера Гласнера здобула важку перемогу. Фото:REUTERS

У суботу поновився чемпіонат Німеччини з футболу. "Вольфсбург" - суперник "Шахтаря" в 1/8 Ліги Європи - у 26 турі здобув важку перемогу над "Аугсбургом", виїзну – 2:1. Яким був матч?

"Вольфсбург" із перших хвилин захопив територіальну ініціативу. Гості контролювали м'яч, намагалися розхитувати оборону суперника через фланги, але ефективність таких дій була вкрай мала. Справа не доходила навіть до напівмоментів біля воріт суперника. Найбільше небезпечним став епізод, коли м'яч влучив в руку захиснику господарів у власному штрафному майданчику, але арбітр не наважився поставити пенальті. "Аугсбург" завдяки кількісній обороні спокійно захищався.

На допомогу "Вольфсбургу" прийшов півзахисник Ренато Штеффан. Швейцарець класним ударом головою метрів з 15 замкнув навіс від Паулу Отавіо з лівого флангу.

В другому таймі господарі збільшили темп гри. "Вольфсбург" явно не був готовий до збільшення швидкостей. Раз за разом гості порушували правила на своїй половині поля. Стандартні ситуації від "Аугсбурга" призводили до небезпечних моментів. Гравці "Вольфсбурга" банально губили суперників у свій штрафній, втрачали свої зони. Розплата прийшла миттєво. Тін Едвай зіграв на добиванні після того, як воротар гостей Коєн Кастеелс не зміг зафіксувати м'яч.

Зміг вирвати перемогу вже в доданий час

Відразу "Аугсбург" відзначився другим голом. Знову господарям на допомогу прийшов стандарт. Але арбітр матчу після відеоперегляду скасував забитий м'яч.

Далі гра мала нервовий характер. Ніхто із суперників не хотів програвати. Кожен розумів, що помилка може призвести до поразки. Гра проходила в середині поля. "Вольфсбург" більше контролював м'яч, але небезпечних моментів створював не так багато. Ексдинамівець Адмір Мехмеді мав найреальнішу нагоду. Але його удар із близької відстані прийняла на себе стійка.

Та суперник "Шахтаря" зміг вирвати перемогу вже в доданий час. Кевін Мбабу обіграв двох суперників на правому фланзі та "вирізав" передачу на Даніеля Гінчека, якому залишалося не промахнутися в порожній кут.

"Вольфсбург", маючи серйозні кадрові проблеми, здобув важку перемогу. Поза грою через дискваліфікацію опинився головний форвард команди Ваут Вегхорст. В лазареті команди перебуватють Жозуа Гілавогі, Ігнасіо Камачо, Вільм та Яніка Герхард.

"Вольфсбургу", явно бракує командних швидкостей

Поки "вовки" не можуть похвалитися хорошою зіграністю та ігровою формою. "Вольфсбургу", явно бракує командних швидкостей. Виникають проблеми з подоланням кількісної оборони суперника та розіграшем стандартних ситуацій в опонента. Три очки в Аугсбурзі вдалося здобути завдяки активності флангів звідки прийшло обидва голи.

Після цієї перемоги "Вольфсбург" зміг піднятися на 6 місце у бундеслізі. Наступний свій матч команда проведе 23 травня - вдома проти "Боруссії", Дортмунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, як УЄФА планує дограти сезон

В інших матчах чемпіонату Німеччини "Баварія" перемогла у гостях "Уніон" - 2:0. "Боруссія", Дортмунд розтрощила "Шальке" - 4:0. "Лейпциг" вдома врятувався в матчі зі "Фрайбургом" - 1:1. "Боруссія", Менхенгладбах в гостях перемогла "Айнтрахт" - 3:1. Турнірну таблицю очолює "Баварія", яка випереджає дортмундів на чотири очки.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про перший післякарантинний матч суперника "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі