пʼятниця, 07 серпня 2020 21:01

Що робить Луческу з "Динамо"

Що робить Луческу з "Динамо"
Владислав Супряга повернувся до "Динамо" після оренди в "Дніпрі". Фото: ФК "Динамо" Київ

Новий головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу проводить підготовку до нового сезону. Враховуючи ситуацію із пандемією коронавірусу, динамівці готуються на своїй заміській базі у Конча-Заспі, а не за кордоном.

В першу чергу, Луческу зібрав всіх можливих гравців, які були на контракті. Новий тренер хоче ознайомитися із можливостями та потенціалом кожного футболіста, що є системі клубу.. Виняток тільки склали три молодих гравці – Євген Смирний, Микита Кравченко та Владислав Дубінчак, яких відправили грати по орендах.

З понад 30 гравців Луческу відбирає обойму футболістів, яка гратиме протягом сезону. Вивчивши потенціал команди, займатиметься літньою селекцією, проводячи точечне посилення складу під час трансферного вікна. Вже після першої двосторонки окремі молоді гравці були відправлені у молодіжну команду, а від послуг окремих футболістів вирішили відмовитися.

Виходячи із відео, яке було у доступі після тренувальної гри та спарингу проти "Вереса", Мірча Луческу серйозно перебудовує гри команди порівняно із тим, що було за часів роботи Олександра Хацкевича та Олексія Михайличенка. Нове "Динамо" стало більше схожим за побудовою гри на "Шахтар", коли там працював румунський фахівець.

Гравці "Динамо" намагаються грати у швидкий футбол в один-два дотики, не перетримуючи м'яч. Команда майже не затримується в середині поля, намагаючись щонайшвидше просуватися до штрафного майданчика суперника. Футболісти мають виконувати багато бігової роботи, пропонуючи себе при атаках. Має бути декілька варіантів розвитку атаки. Футболісти мають знаходити місце між лініями суперника та шукати простір. Водночас високо зустрічати суперника у пресингу.

Гравці "Динамо" намагаються грати у швидкий футбол в один-два дотики, не перетримуючи м'яч. Команда майже не затримується в середині поля, намагаючись щонайшвидше просуватися до штрафного майданчика суперника

Акцент в атаці зроблені на фланги. При атаці туди мають зміщатися футболісти, щоб створювати кількісну перевагу та робити зручні передачі у штрафний суперника. В такому футболі краще себе почувають швидкі та креативні футболісти – Віктор Циганков, Владислав Супряга, Мікаель Дуелунд, Георгій Цітаїшвілі Принципи нової моделі гри поки не зовсім засвоїли флангові оборонці, яким тепер потрібно виконувати трохи інші функції в атаці: не просто долучатися до наступальний дій, але і вміти їх підтримати, коли йде позиційна атака.

Луческу хоче поставити доволі непросту гру, де від футболістів буде вимагатися не тільки фізична підготовка, самовіддача, але і колективні дії. Першим не витримав такого рівня ганець Мохаммед Кадірі. Футболіст дуже довго та погано працює із м'ячем, зовсім не швидкий, а підкати призводять до порушення правил. Виникли проблеми у капітана Сергія Сидорчука. В грі, коли треба швидко віддавати м'яч, страхувати суперника та грати на відбір, у нього поки проблеми. Напротивагу Сидорчуку новий футбол розкриває великий потенціал у Володимира Шепелєва. Але все-одно, "Динамо" не вистачає гравця , який би вів гру в середині поля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луческу з "Динамо" виграє УПЛ?

Владислав Супряга все голосніше заявляє про свої амбіції, як потенційно основного форварда команди. У нападника поки виходить найкраще розуміти принципи футболу Луческу. Завдяки своїм швидкісним якостям, йому вдається бути ефективним не тільки в реалізації, але і грі на команду.

Серйозною проблемою стали травми. Три центральні захисники - Денис Попов, Артем Шабанов та Микита Бурда - поки не можуть працювати в загальній групі. Минулого сезону ці футболісти багато також пропустили. Якщо на них не можна буде спертися у далекоглядній перспективі, то варто серйозно думати про підсилення захисту. Експерименти з іншими гравцями на цій позиції ні до чого хорошого не призводять. Беньямін Вербич повернеться на поле ближче тільки до осені. Словенець – ключовий гравець команди та один із лідерів. Власне, для вирішення проблеми м'язових травм до команди був запрошений італійський фізіотерапевт Дієго Лонго. Звичайно, що йому потрібне час.

Серйозною проблемою стали травми. Три центральні захисники Денис Попов, Артем Шабанов та Микита Бурда поки не можуть працювати в загальній групі

В такому випадку не залишається нічого, як довіряти молодим гравцям. У спарингу проти "Вереса" - перемога - 3:0 з голами Дуелунда, Супряги та Де Пени - в центрі оборони грали вчорашні футболісти дубля Ілля Забарний – Олександр Сирота. Вони отримали своє місце тільки тому, що більше нікому було тут грати. Зрозуміло, що такий варіант оборони малоймовірний в офіційних матчах та навряд чи буде використовувати протягом сезону.

Луческу поки знайомить гравців із власними принципами гри, вивчає можливості наявних футболістів. Можливості будувати команду у нього поки не має через кадрові питання: частина гравців не працює із командою, а частині потрібно виграти конкуренцію, щоб залишитися в ній на новий сезон. Відбувається природний процес оновлення складу. Всі старі здобутки забуті, кожен має себе проявити з найкращої сторони. В кого це виходить, той і залишиться в команді. Хто не зможе зрозуміти нові вимоги – шукатиме собі нову команду.

25 серпня "Динамо" зіграє проти "Шахтаря" у матчі за Суперкубок.

Зараз ви читаєте новину «Що робить Луческу з "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі