вівторок, 04 червня 2019 07:44

Що потрібно знати про новачка "Динамо" Мохамеда Кадірі

23 річний ганський футболіст Мохамед Кадірі підписав контракт з київським "Динамо". Угода підписана за схемою 4+1. В новому клубі буде грати під 6 номером. Контракт ганця належав віденській " Аустрії", але останній сезон Кадірі грав в Росії за тульський " Арсенал" на правах оренди. Інформації про суму трансферу поки не було. ЗМІ повідомляють, що вона доволі скромна. За інформацією трансфермаркету ринкова ціна на гравця 1. 5 мільйонів євро.

Ситуація в кар'єрі Мохамеда склалася таким чином, що він програвав конкуренція на своїй позиції в " Аустрії", тому змушений був піти в оренду перед початком минулого сезону. Якщо у колишнього гравця "Баварії" Томаса Фінка він ще грав, то після зміни тренера опинився на лавці запасних. Зрозуміло, що потрібно було йти в оренду. Майже перейшов в клуб з ОАЕ "Баньяс", але в останній момент трансфер зірвався через фінансові питання. Тому вибір пав на тульський " Арсенал", де футболіст проявив себе з кращої сторони.
В цьому сезоні в Росії зіграв у 22 матчах, в яких забив один гол, віддав 2 асисти та отримав 4 жовті картки.

Покинув " Аустрію" через зміну тренра

За збірну Гани поки не грав. Хоча одного разу викликався у розташування своєї національної команди


Кадірі грає на позиції опорного півзахисника, хоча може зіграти також в центрі захисту. В Австрії в нього бачили більше захисника, а от в Росії почав грати саме на позиції опорника, де зміг себе проявити з кращої сторони. Скаут "Динамо" Олександр Заваров їздив в Тулу спостерігати за грою Мохамеда. Судячи з того, що київський клуб викупив контракт футболіста – перегляд був вдалим.

На скільки відомо з преси "Динамо" обирало між власне Кадірі та півзахисником "Карпат" Онгла( права на гравця належать іспанській "Гранаді"). Обоє грають в середині поля на позиції опорного півзахисника. Вибір пав саме на півзахисника тульського "Арсенала".

Проблема опорного півзахисника є дуже болючою для "Динамо". З часів Огнена Вукоєвича в Києві немає гравця на цій позиції. Саме з вмінням займатися виключно руйнуванням, вичищати опорну зону, цементувати середину поля. Кількісно "Динамо" дуже гарно укомплектовано в середині поля, навіть не завжди всі гравці можуть потрапити до заявки команди. Тільки от проблема в тому, що дуже важко назвати центральних півзахисників киян опорними півзахисниками. Скоріше це гравці, які діють від власної штрафної до штрафної суперника. Гра в опорній зоні не зовсім їхнє. Для прикладу, той же Сергій Сидорчук чи Володимир Шепелєв формально вважаються саме опорними півзахисниками, але обоє без проблем можуть зіграти вище за необхідності. А "Динамо" потрібен гравець в середину поля саме з вмінням відбирати м'ячі.

Позиція опорного півзахисника є проблемною для "Динамо"

Минулого літа кияни придбали бразильця Че Че в середину поля для розв'язання цієї проблеми. Як показав минулий сезон, за форматом та стилем гри бразилець не дуже підходить ні під стиль гри клуба, ні під наш чемпіонат. Дуже важко розраховувати на успіх в Україні без вміння вести силову боротьбу та виконувати чорнову роботу.

Сильна сторона Кадірі –це в першу чергу дуже гарна антропометрія. Зріст ганця складає 186 сантиметрів. В грі на другому поверсі чи силовій боротьбі він почувається як риба у воді. Довгі ноги допомагають гарно грати у відборі. Корпусом вміє може відтіснити суперника від м'яча Ще один важлива риса новачка "Динамо" - холоднокровність. Кадірі не боїться брати на себе відповідальність. Максимально впевнений у собі. При тому, уникає додаткових ризиків.

  Кадірі - гравець виключно оборонного плану.
Кадірі - гравець виключно оборонного плану.

"Кадірі – дуже ціпки, міцний на ногах гравець –каже скаут італійського " Кальярі" Алекс Великих. – Протистояти йому фізично дуже складно. Про таких гравців кажуть, що він " випалює" все навколо себе. Добре працює з м'ячем, намагається грати в сучасний футбол для позиції опорного півзахисника. Має розвантажити Шапаренка та інших креативних гравців від чорнової роботи".


З мінусів варто відзначити гру на атаку. Поки Кадірі майже не ходить вперед. Може рухатися до воріт суперника, якщо є простір. З початком атак чи хорошою передачею є проблеми. Але цим мають займатися інші гравці.


"Динамо" придбало футболіста на проблемну позицію. Наявність саме опорника має піти на користь команді, хто б не був тренером у наступному сезоні. Ця позиція є багато в чому ключовою в сучасному футболі. Перехід Кадірі має додати "Динамо" надійності біля власних воріт та можливості розв'язати руки більше атакувальним гравцям. Однак, має хтось із гравців піти. Найбільше шансів в такому випадку мають Гармаш та Сидорчук, які провели не кращий минули сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" цікавиться сенсаційним бомбардиром із УПЛ


"Динамо" вийде з відпустки 24 червня. Футболісти, які перебуватимуть в складі своїх збірних, матимуть на 4 дні більше. За традицією літні збори "Динамо" пройдуть в Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про новачка "Динамо" Мохамеда Кадірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі