пʼятниця, 30 квітня 2021 21:00

Що потрібно знати про головного кандидата на посаду тренера "Шахтаря"

Що потрібно знати про головного кандидата на посаду тренера "Шахтаря"
Роберто Де Дзербі 2-й сезон очолює "Сассуоло". Фото: Gettyimages.com

Італійський тренер "Сассуоло" 41-річний Роберто Де Дзербі є головним кандидатом на посаду тренера "Шахтаря" у наступному сезоні.

Донеччани шукають нового наставника після провального сезону, в якому команда не змогла здобути жодного титулу. Луїш Каштру навряд чи отримає шанс виправити ситуацію у вигляді нового контракту.

Де Дзербі - креатура Даріо Срни, який працює в "Шахтарі" директором з футболу.

Італійський скаут Алекс Великих спеціально для Gazeta.ua розповів про потенційного тренера "Шахтаря".

Чи є шанси у "Шахтаря" запросити Де Дзербі?

Так. Але їм потрібно виграти конкуренцію в інших клубів. В послугах наставника зацікавлені італійські та іспанські команди. Одним із головних кандидатів на запрошення Де Дзербі вважають "Фіорентину".

Чи готовий "Сассуоло" відпустити тренера?

Керівники клубу хочуть, щоб він залишився. Де Дзербі ще не прийняв остаточного рішення про своє майбутнє.

"Сассуоло" розуміє, що може втратити наставника. Тому бачить наступника в тренері "Верони" Іванові Юричу.

Де Дзебрі є прихильником ідей Ґвардіоли

Яка репутація у Де Дзербі на батьківщині?

Роберто зараз є найціквішим молодим тренером в Італії на клубному рівні.

Ми не говоримо за типового італійського спеціаліста старої школи, як Марчело Ліппі, Фабіо Капелло, Карло Анчелотті, Массіміліано Аллегрі. Наставник "Сассуоло" - тренер нової формації, на ідеї якого суттєво вплинули концептуальні погляди Хосепа Ґвардіоли. Контроль м'яча, домінування в грі, комбінаторність з грою переважно низом - це все є почерком "Сассуоло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Луческу та "Динамо" ідеально підходять один одному

Підходить за стилем Де Дзербі "гірникам"?

Так. Стилістично його бачення гри дуже підходить філософії донеьцкої команди.

Не стане проблемою, що у складі "Шахтаря" багато бразильців?

Де Дзербі працюватиме не один в команді. А "Сассуоло" в нього в штабі 21 спеціаліст. Вони допоможуть йому вирішити ці проблеми та знайти підхід до кожного гравця.

Роберто тільки 41 рік. Він може ще вчитися. За бажання опанує португальською мовою. Не бачу в цьому проблеми.

Не варто забувати, що в системі "гірників" є Даріо Срна та Карло Ніколіні, які допоможуть адаптуватися італійському наставнику до українських реалій та роботи в команді.

В штабі "Сассуоло" працює 21 фахівець

Хто входить в тренерський штаб Де Дзербі?

Давіде Посанціні працює як помічник. Массімо Каркаріно та Микеле Кавалі допомагають в плані аналітики. В плані фізичної підготовки - Маркатіло Маркатіллі, Вінченцо Тереза, Аугостіно Тібауді. Дієтолог Альберто Бергантін.

Є й російськомовний фахівець — це фізіотерапевт Геннадій Біленький із Казахстану, він вже багато років мешкає в Італії.

Які сильні та слабкі сторони фахівця?

Сильними сторонами цього фахівця є бажання грати в футбол сучасний - атакувальний технічний, де поєднуються індивідуальні технічні дії гравців з чіткою системою взаємодій за позиційної атаки. Саме цей баланс є відзнакою його бачення футболу.

Слабкі сторони - відсутність досвіду та роботи за межами Італії.

Чотири роки тому він зробив спробу поїхати з Італії до іспанського чемпіонату, але в останній момент перехід зірвався. Де Дзербі шукає можливість розвитку, не думаючи тільки про Італію

Для Де Дзербі варіант із "Шахтарем" цікавий?

Роберто серйозно ставитися до продовження своєї кар'єри за кордоном. Почав вчити іноземні мови. "Шахтар" регулярно грає в Лізі чемпіонів та має авторитет клубу, що вдало експортує футболістів у провідні чемпіонати. Це робить для Де Дзербі варіант із переїздом в Україну привабливим та трампліном в сильнішу команду.

Для донеччан тренер міг би стати генератором втілення нових ідей та можливістю успішних виступів. Ця співпраця вигідна обом сторонам.

Роберто Де Дзебрі не мав успішної кар'єри футболіста. Він виступав за молодіжні команди "Мілана" та більшість часу провів в командах серії "В" та "С". Два роки виступав у Румунії за "Клуж". Завершив професійні виступи у 2013 році.

Спочатку працював наставником "Палермо", "Беневенто", а у 2018 році очолив "Сассуоло", який зробив міцним середняком серії "А". У поточному сезоні команда посідає восьме місце та буде боротися вихід в Лігу Європи. Контакт наставника з клубом діє до літа 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно знати про головного кандидата на посаду тренера "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі