пʼятниця, 21 березня 2008 10:11

Слухання у "расистській справі "Зеніта" перенесені на 8 травня

Слухання у справі про звинувачення уболівальників "Зеніта" в нанесенні гравцям "Марселя" образ расистського характеру у матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубка УЄФА відкладені.

Стала відома дата нового слухання справи - 8 травня. Саме цього дня відбудеться наступне засідання контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА.

Захисник "Марселя" Рональд Зюбар в інтерв"ю радіостанції ВМС стверджував, що під час у матчу-відповіді 1/8 фіналу Кубка УЄФА з трибуни "Петровського" у бік футболістів гостей, які розминалися, кинули банан. Крім того, глядачі нібито видавали звуки, що імітують крики мавп. Зюбар заявив, що привернув до цього увагу судді на лінії, але той відмітив у відповідь, що повинен стежити за грою.

Керівник дисциплінарної служби УЄФА Петер Лімахер матеріали визнав недостатніми для винесення вердикту, а свідки мало що бачили.

Фінал Кубка УЄФА відбудеться 14 травня, тобто через шість днів після засідання КДК. У цій ситуації максимум, що може загрожувати "Зеніту", - солідний грошовий штраф. З іншого боку, уболівальникам петербурзького клубу не можна забувати про підвищену увагу УЄФА до поведінки глядачів на матчах клубів з Східної Європи в цілому і недопущенні яких-небудь акцій, які можуть дати привід для нових звинувачень в нелояльному відношенні до темношкірих гостей.

"Спорт сегодня"

Зараз ви читаєте новину «Слухання у "расистській справі "Зеніта" перенесені на 8 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі