вівторок, 04 листопада 2008 08:09

Школяр помер на змаганнях по тхеквондо

Школяр помер на змаганнях по тхеквондо
У місті Кременчук Полтавській області (Україна) під час змагань по тхеквондо загинула дитина. У зв"язку з цим проведення усіх змагань по цьому виду спорту в країні тимчасово припинені, повідомляють  Подробиці.

Як повідомив журналістів віце-мер м. Кременчук Василь Хоменко, трагедія сталася у суботу увечері в ДЮСШ N2 під час змагань по тхеквондо.

"Зараз триває детальна перевірка. Наразі відомо, що у спарингу були бійці із Сум і Дніпродзержинська. У результаті одного з ударів спортсмену з Дніпродзержинська стало погано. Викликали "швидку", проте вона не змогла його врятувати. Хлопець помер. Юному спортсмену було 13 років", — сказав Хоменко.

Подія змусила відповідні органи відреагувати заборонивши змагання по цьому виду спорту. Повідомляється, що заборона триватиме до того часу, поки урядова комісія не розслідує обставини загибелі підлітка у Кременчуці. За словами міністра у справах сім"ї, молоді і спорту Юрія Павленка, слідчі наразі вивчають, чи дотримуються нормативи міністерства про контактні види спорту.

Тхеквондо(таеквондо) — сучасне корейське бойове мистецтво, започатковане в 1950-х роках на основі японського карате та традиційного корейського єдиноборства. Основна відмінність від карате — велика кількість ударів ногами. У перекладі з корейського - "шлях руки та ноги".

Зараз ви читаєте новину «Школяр помер на змаганнях по тхеквондо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі