Ексклюзиви
субота, 07 червня 2008 12:28

Сколарі обіцяє прорив

Сколарі обіцяє прорив

Напередодні стартового матчу ЄВРО-2008 з турками в Женеві тренер збірної Португалії Луіс Феліпе Сколарі перебував у вельми рішучому настрої.

Харизматичний бразильський фахівець, під керівництвом якого португальці в 2004 році дійшли до фіналу на "домашньому" чемпіонаті Європи, заявив:

- У нас дуже талановита команда, а в середній лінії ми перевершуємо практично всіх суперників. Щоб добре зіграти на подібному турнірі, потрібно вірити, що вестимеш боротьбу у ньому до самого кінця. Я знаю, що нам під силу виграти першість континенту, але поки потрібно зосередитися на першому матчі. Чотири роки тому ми поступилися в стартовому поєдинку грекам і піддали себе додатковому тиску. Перемога була б ідеальним початком - вона дозволила б нам готуватися до наступних зустрічей у хорошому настрої.

Про суперника Сколарі сказав:

- Я дуже поважаю збірну Туреччини. У них прекрасний тренер [Фатіх Терім], команда показує стрімкий атакуючий футбол у класичному південноамериканському стилі. Багато хто вважає, що ми зобов"язані вигравати в Женеві, але не варто забувати, що шість років тому збірна Бразилії під моїм керівництвом з величезними складнощами здолала турок у півфіналі чемпіонату світу. Вони здатні вдало почати турнір, і нам треба бути дуже обережними.

Очікується, що збірна Португалії діятиме за схемою 4-3-3. У захисті зіграють Бозінгва, Рікарду Карвалью, Пепе і Паулу Феррейра, а роль "опорника" дістанеться Петі. З глибини поля атаку підтримуватимуть Жоау Моутінью і Деку. В ролі єдиного форварда виступить Нуну Гомеш, а головним питанням залишається те, кому дістануться місця на флангах півзахисту. Сколарі говорив, що довірить ліву бровку Рікарду Куарежмі, проте там напевно діятиме Сімау, тоді як на протилежному фланзі з"явиться Кріштіану Роналду.

Головна проблема тренера турок Теріма - стримати Роналду, якому, ймовірно, протистоятиме лівий захисник Хакан Балта.

- Річ у тому, що його не можна опікати один на один, - зізнався Терім. - В оборонних діях бере участь вся команда, і я не збираюся критикувати когось одного у випадку, якщо той упустить Роналду. Це найкращий футболіст світу, але у нас є декілька варіантів того, як грати проти нього.

Терім розповів, що у стартовому складі збірної Туреччини не буде особливих сюрпризів.

- Ми зробили достатньо напрацювань, але радикальних змін не буде, - заявив він. - Ми не можемо обіграти португальців з 1955 року, але нам вдавалося нав"язати суперникові боротьбу у минулому, і ми повинні зробити це в Женеві.

У воротах турок з"явиться Волкан Демірел, який чудово провів минулий сезон у "Фенербахче". На вістрі атак діятиме Ніхат Кахведжі, якому потрібно спробувати гідно замінити Хакана Шюкюра. Нинішня збірна Туреччині абсолютно не схожа на ту команду, яку Сколарі обіграв двічі в 2002-му. Можливо, нове покоління зможе перервати 53-річну невдалу серію в дуелях зі збірною Португалії.

euro2008.uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Сколарі обіцяє прорив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути