четвер, 11 вересня 2008 13:48

Скандальний переможець "Тур де Франс" повернеться у велоспорт

Дискваліфікований за вживання допінга переможець "Тур де Франс" - 2006 американець Флойд Лендіс повернеться у велоспорт.

Про це стало відомо незабаром після того, як про відновлення кар"єри оголосив колишній напарник Лендіса по команді Discovery Channel, семикратний переможець "Тур де Франс" Ленс Армстронг.

Лендіс виступатиме за команду, яку сформує Momentum Sports Group. В даний час американець веде переговори про підписання контракту.

У 2006 році Лендіс виграв "Тур де Франс", проте за два тижні після закінчення престижної велобагатоденки був спійманий у вживанні синтетичного тестостерона, позбавлений титулу переможця "Тур де Франс" і дискваліфікований.

Лендіс став першим в історії переможцем цієї гонки, який був спійманий у застосуванні допінгу.

Лендіс продовжує стверджувати, що не вживав заборонені препарати, а його допінг-проба дала позитивний результат через помилку в процедурі тестування у французькій лабораторії.

Термін дискваліфікації 32-річного Лендіса закінчується 1 лютого 2009 року. Раніше американець говорив, що 32 року - дуже великий вік для того, щоб знов брати участь в змаганнях на високому рівні. Схоже він передумав.

lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Скандальний переможець "Тур де Франс" повернеться у велоспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі