понеділок, 21 січня 2008 16:42

Скандальне будівництво перед НСК "Олімпійськиий" нарешті знесуть

Завтра, 22 січня,  Кабінет міністрів має визначити суму компенсації інвестору, який планував побудувати торговельний центр перед НСК "Олімпійський" у Києві.

Про це сьогодні, 21 січня, на брифінгу повідомив заступник глави Секретаріату Президента України Юрій Богуцький.

- Завтра в уряді Президент доручив провести остаточну нараду щодо компенсацій, які можуть бути виплачені інвестору, але Президент чітко поставив завдання, що завтра мають бути вирішені усі питання з урахуванням інтересів інвестора, але побудовані споруди мають бути зняті, - наголосив Богуцький.

Водночас він зауважив, що, виходячи з доручень Президента, київська влада пропонує зосередитись на будівництві альтернативного стадіону для проведення у Києві фінальних матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Богуцький нагадав, що на сьогодні розглядається два варіанти – будівництво стадіону на Дарниці, на території, що належить Міністерству оборони, другий – на території Національного виставкового центру Експоцентр України.

Як зауважив заступник глави Секретаріату, передбачається, що будівництво усіх об"єктів до Євро-2012 в Україні коштуватиме понад 126 млрд. грн., з них 26 млрд. грн. - з державного бюджету, а решту планується профінансувати за рахунок інвесторів. За його словами, лише на будівництво інфраструктури в Києві з держбюджету планується витратити 4 млрд. грн.

За словами Богуцького, щоб залучити такий обсяг інвестицій, необхідно створити пільгові умови для інвесторів. За його словами, відповідні доручення дані міністру економіки та міністру фінансів, зокрема, у частині внесення змін до українського законодавства.

УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК Олімпійський матчів фіналу Євро-2012, якщо не буде демонтовано ТРЦ "Троїцький" перед стадіоном.

17 січня 2008 року Генеральна прокуратура України направила до Господарського суду Києва позов про зобов`язання ТОВ "Юджин" знести об`єкт незавершеного будівництва біля НСК "Олімпійський".

Київський міський голова Леонід Черновецький на зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком 17 січня висловив готовність вирішити питання щодо знесення ТРЦ "Троїцький".

Власником ТРЦ "Троїцький" є ЗАТ "Нест-Ханнер", створене українським ВАТ "Нест" і литовським ВАТ "HANNER".

Сумарний обсяг інвестицій у будівництво ТРЦ становить 95 млн. дол.

Введення ТРЦ в експлуатацію планувалося на лютий-березень 2007 року.

Джерело: "Football.ua"
Зараз ви читаєте новину «Скандальне будівництво перед НСК "Олімпійськиий" нарешті знесуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі