вівторок, 22 липня 2008 17:02

Скандальна грецька бігунка виступить на Олімпіаді

Грецька бігунка Катеріна Тану, яка опинилася в центрі допінг-скандалу в Афінах-2004, включена в остаточну заявку грецької збірної на Олімпіаду в Пекіні, повідомив НОК Греції.

З результатом 11,39 секунд на стометрівці 33-річна Тану виконала кваліфікаційний норматив для поїздки до Пекіна у складі грецької збірної.

Тану, срібна медалістка Сіднея-2000 на дистанції 100 метрів, разом з чемпіоном тієї ж Олімпіади в бігу на 200 метрів Костасом Кендерісом не з"явилася на допінг-контроль напередодні відкриття Олімпіади в Афінах у серпні 2004 року. Два грецькі легкоатлети опинилися в лікарні після ДТП, проте лікарі не знайшли у них ніяких пошкоджень. Виписавшись з лікарні, спринтери знялися з Олімпіади.

За неявку на допінг-тест міжнародні спортивні власті дискваліфікували обох спортсменів на два роки. Рішенням грецької спортивної влади спринтерів виправдали за звинуваченням у вживанні заборонених препаратів. Кримінальний процес з аналогічного звинувачення тягнеться вже багато років, оскільки суд постійно переносить терміни розгляду справи по суті.

За інформацією грецької преси, МОК має намір перевірити, чи має право Тану, яку звинувачували раніше у вживанні допінгу, брати участь у змаганнях. Впливова афінська газета "Катімеріні" назвала претензії МОК "дурістю".

- Подібні погрози дурні, оскільки Тану і Кендеріс не були викриті у вживанні допінгу, але фактично були покарані, не беручи участь у змаганнях два з половиною роки, - пише газета у вівторок.

Напередодні пекінської Олімпіади в грецькому спорті вибухнув цілий ряд допінг-скандалів. У червні поточного року дискваліфікували на два роки за вживання забороненого стероїду 11 важкоатлетів грецької збірної. Плавець Іоанніс Дрімонакос і бігун Дімітріс Регас також були викриті у вживанні допінгу. Нарешті, 18 липня попався грецький боксер, ім"я якого поки не називається Федерацією боксу Греції.

Sportweek

Зараз ви читаєте новину «Скандальна грецька бігунка виступить на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі