четвер, 26 червня 2008 16:46

Скандал в українському футболі: чиновники вкрали $5 млн

Скандал в українському футболі: чиновники вкрали $5 млн

25 червня Прем"єр-ліга повинна був отримати від Професійної футбольної ліги більше 5 мільйонів доларів, зібраних за рахунок штрафів та інших стягнень з клубів, повідомляє Mignews.com.ua з посиланням на джерела, наближені до керівництва Української Прем"єр-ліги.

Ці кошти повинні були забезпечити існування Прем"єр-ліги в перший рік її роботи (так визначили всі президенти клубів ПЛ). Більш того, неділю тому на засіданні керівників клубів це питання було проголосоване. Разом з тим ПФЛ лише акумулювала гроші на своїх рахунках з тим, щоб перерахувати їх за першою вимогою. Проте керівництво ПФЛ повідомило про те, що перераховувати нічого. І це при тому, що ще кілька днів тому була дана обіцянка повернути гроші, як тільки поступить сигнал.

І тут почали спливати цікаві факти. Наприклад, зарплата одного із співробітників ПФЛ - деякого Попова, - як виявилось, у декілька разів більше зарплати Президента України, і складає більше 30 тисяч доларів в місяць.

Представники клубів, з якими нам вдалося переговорити, заявили, що вони відмовляються фінансувати діяльність Української Прем"єр-ліги до повернення грошей, вимагають створення комісії і звернення в правоохоронні органи. Існує також і ряд інших фактів, які, як сказало джерело, вимагають додаткового підтвердження.

Таким чином, можна сказати, що сьогодні українському футболу завдано ще одного могутнього удару. А чиновники показали ще один приклад, як безкарно красти те, що повинні були охороняти.

За коментарем кореспондент офіційного сайту київського "Арсеналу" звернувся до заступника генерального директора київського "Динамо" Сергію Мохника:

- Сергій, будьте ласкаві, прокоментуйте ситуацію, яка склалася сьогодні навколо ПФЛ і ПЛ.

- Що стосується грошей, я скажу так: було вирішено, що всі штрафи, які отримувала ПФЛ, будуть перераховані на рахунок ПЛ. Цього не відбулося. Сподіватимемося на те, що це технічна проблема, яку Професійна Футбольна Ліга вирішить швидко.

- Що скажете з приводу зарплати пана Попова? Адже його офіційна зарплата не співпала з реальною!

- Попів є засновником Професійної футбольної ліги. Саме тому він має право ставити собі будь-яку зарплату.

Зараз ви читаєте новину «Скандал в українському футболі: чиновники вкрали $5 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі