понеділок, 20 жовтня 2008 12:52

Сім російських легкоатлеток отримали по два роки дискваліфікації

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) дискваліфікувала на два роки сім спортсменок: Олену Соболєву, Дар"ю Піщальникову, Гульфію Ханафеєву, Тетяну Томашову, Юлію Фоменко, Світлану Черкасову, Ольгу Єгорову.

Легкоатлетки підозрюються в підміні допінг-проб. Рішення про дискваліфікацію було ухвалене на президії ВФЛА, що проходить в понеділок, 20 жовтня. Термін дискваліфікації відраховуватиметься з кінця весни 2007 року. Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на агентство "Весь спорт".

Саме весною 2007 року у спортсменок були взяті перші допінг-проби. Другий допінг-тест легкоатлетки пройшли на чемпіонаті світу в японській Осаці в серпні-вересні того ж року. Проби, взяті у спортсменок 22 липня 2008 року в Москві, показали, що ДНК в перших пробах не відповідає дійсній.

Неспівпадання ДНК дозволило Міжнародній асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) запідозрити росіянок в навмисній підміні сечі, яка здається для перевірки на допінг. 31 липня 2008 року легкоатлетки були тимчасово усунені від участі в змаганнях, зокрема в пекінській Олімпіаді.

Термін дискваліфікації для Піщальникової відлічуватиметься з 10 квітня, для Соболєвої і Черкасової - з 26 квітня, для Фоменко - з 27 квітня, для Ханафеєвої - з 9 травня, для Томашової - з 23 травня 2007 року. Дата початку терміну дискваліфікації Єгорової, не уточнюється.

Найіменитішою з дискваліфікованих росіянок є Олена Соболєва, яка до підозр в підміні допінг-проб вважалася претендентом на олімпійське золото в бігу на 800 і 1500 метрів і входила до числа кращих легкоатлеток планети.

Зараз ви читаєте новину «Сім російських легкоатлеток отримали по два роки дискваліфікації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі