четвер, 10 червня 2021 21:00

Шевченко та його команда засмучують українських уболівальників

Шевченко та його команда засмучують українських уболівальників
Андрій Шевченко очолює збірну України із літа 2016 року. Фото: УАФ

Гірше зі спортивної точки зору не може бути апріорі. Бо п'ять років тому національна команда України посіла останнє 24-те місце, не забивши на турнірі жодного м'яча. Тепер ми маємо мотивованого тренера, відсутність внутрішніх конфліктів, гравця стартового складу одного з найсильніших клубів світу та найкращого асистента чемпіонату Італії.

Крім того, нам пощастило з фаворитом групи. П'ять років тому це була найсильніша команда світу – Німеччина, зараз – Нідерланди з посереднім тренером, відсутнім ван Дейком, які геройствувати можуть тільки в матчі проти Грузії. Інша річ, що пройти далі 1/8 фіналу буде надскладно, бо подальша "сітка" несприятлива.

Прикро інше: на Євро будуть 24 команди. Усі учасники спілкуватимуться мовою країни, яку представляють. І тільки дві з них – російською. У випадку з Черчесовим та його підопічними все зрозуміло. У випадку з Шевченком та його командою на сьомий рік війни – не зрозуміло, прикро та боляче.

Українська мова не забезпечить переможний результат на футбольному полі. Але гарантує повагу та оплески наших уболівальників

Вони ніяк не можуть усвідомити, що цей момент такий же важливий, як і форма з Кримом та Донбасом. Що саме через мову їх за кордоном ідентифікуватимуть українцями, а не росіянами.

Українська мова не забезпечить переможний результат на футбольному полі. Але гарантує повагу та оплески наших уболівальників.

Прикладом має стати найкращий футболіст в історії незалежності, який без проблем вивчив мови країн, де грав. Шевченку не варто тільки обіцяти українську на пресконференціях. Йому треба просто зробити це.

А за головним тренером неодмінно потягнуться і підопічні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зупиниться між виходом із групи та чвертьфіналом

Євро-2020/21 відбудеться із 11 червня по 11 липня. 13 червня Україна зіграє проти Нідерландів. 17-го зустрінеться з Північною Македонією та 21 –го - з Австрією. З групи виходить дві найсильніші збірні та чотири найкращі збірні з шести, які посядуть треті місця.

Збірна України брала участь у Євро-2012 та Євро-2016 та жодного разу не змогла вийти із групи.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко та його команда засмучують українських уболівальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі