середа, 04 серпня 2021 08:55

Шевченко пішов через українську мову – журналіст

Шевченко пішов через українську мову – журналіст
Андрій Шевченко 5 років керував збірною України. Фото: УАФ

Український футбольний журналіст Артем Франков висловився про відхід Андрія Шевченка з посади головного тренера збірної України. Він назвав це політичним тиском.

"Шевченко не зміг протистояти політичному тискові, був не готовий до нього. Можливо, і не хотів з цим зв'язуватися. Політика". Франкова цитує "Спорт-Експрес"

"Так, Шевченко - російськомовна людина. Він взагалі космополіт. Людина живе в Англії, Італії, працює в Україні. Громадянин світу. І він не до кінця розумів, що відбувається.

Його ж частенько обкладали не за те, що він, припустимо, випускав на поле Марлоса, а тому, що він і його підопічні говорили російською. Ось це декому дуже не подобалося. І це викликало нормальну реакцію у тренера: так яка вам різниця, якою мовою я розмовляю? Та хоч китайською, ви що, знущаєтесь?

А що творили ці політичні діячі з федерації? Просто вбивали клин між гравцями. Мовляв, чому він не розмовляє українською? Так що ситуація, звичайно, була складна, - сказав Франков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бродський нецензурно вилаяв Шевченка

Андрій Шевченко обіцяв, що на прес-конференціях буде говорити українською, але свого слова не дотримав. Його навіть критикувала італійська преса за те, що не говорить українською. Колишній тренер збірної народився і провів дитинство в селі Двірківщина Яготинського району.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко пішов через українську мову – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі