вівторок, 15 жовтня 2019 00:03

Шевченко переграв Сантуша у тренерській дуелі: головні висновки матчу Україна – Португалія

Шевченко переграв Сантуша у тренерській дуелі: головні висновки матчу Україна – Португалія
Олександр Зінченко провів дуже сильний матч. Фото: УАФ

Збірна України перемогла у кваліфікації Євро 2020 збірну Португалії 2:1. Таким чином команда Шевченка не тільки гарантувала собі вихід на чемпіонат Європи, але достроково виграла перше місце у групі.

Gazeta.ua визначила головні аспекти гри на "Олімпійському"

Шевченко переграв візаві у тренерському протистоянні. Збірна Україна зіграла максимально компактно біля власних воріт. Суперник залишився абсолютно без простору. Кожен гравець збірної Португалії мав щільну опіку на чужій половині поля . Це все нівелювало індивідуальну майстерність португальців. Гості володіли м'ячем, але без жодних дивідендів біля воріт П'ятова. Збірна Україна шукала простір у власних атаках. Намагалася виманити більше гравців на свою половину поля, а потім провести швидку атаку через вбігання гравців у вільні зони.

Збірна України проявила характер. Підопічні Шевченка спокійно утримувала перевагу у рахунку до середини другого таймі. Але пенальті та друга жовта картка перевернули гру. Португалія не тільки скоротила відставання у рахунку, але і отримала кількісну перевагу. Але українці дуже швидко прийшли до тями та заспокоїли гру, відсунувши м'яч подалі від власних воріт.

Українці виграли середину поля. Протистояння півзахисту стало ключовим в протистоянні. Українці максимально нівелювали сильні сторони суперника та скористалися слабкими сторонам. Жао Маріо та Жао Моутіньйо більше заточенні на роботу з м'ячем та атаку, але в обороні не відпрацьовували, що дало збірній України потрібний простір. В позиційних атаках гості були мало ефективниим.

Роналду зіграв слабкий матч. Лідер збірної Португалії Кріштіану Роналду мав взяти на себе відповідальність лідера у важкий момент для збірної, але гра у зоряного гравця не пішла. Зайвий раз брав на себе ініціативу, був не ефективним на полі, відверто нервував. Українцям повністю вдалося нівелювати головну ударну силу суперника.

Роналду провів слабкий матч

Олександр Зінченко – найкращий гравець матчу. Футболіст "Ман Сіті" тримав нитки гри у власних ногах. Вміло керував обороною та атакою збірної України. Змусивши португальців "застрягти" у середині поля. При тому, що збірна України намагалася не притискатися до власних воріт. В цьому також велика заслуга Зінченка.

Марлос не увійшов у гру. Півзахисник "Шахтаря" не завжди відпрацьовував на оборону, в індивідуальних діях був не ефективним. Проти більше кваліфікованих суперників йому важко проявити свої сильні якості.

Заміни посилили гру збірної України. Коноплянка додав активності в атаках, збиваючи атакувальний порив суперника у середині поля. Коваленко виконав багато бігової та чорнової роботи. Обидва футболісти освіжили гру збірної України у потрібний момент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодіжна збірна України перемогла Грецію

Збірна України набрала 19 очок та стала недосяжною для суперників у групі. Тепер матч проти Сербії перетворюється на формальність. В інші грі серби в гостях переграли Литву 2:1

Зараз ви читаєте новину «Шевченко переграв Сантуша у тренерській дуелі: головні висновки матчу Україна – Португалія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі