четвер, 11 листопада 2010 13:07

Шевченко і Блохін презентують талісман Євро-2012

Шевченко і Блохін презентують талісман Євро-2012

Капітан національної збірної України Андрій Шевченко та видатний нападник Олег Блохін разом з польськими колегами Збігневом Бонеком та Анджеєм Шармахом візьмуть участь у презентації талісмана чемпіонату Європи з футболу 2012 року, яка відбудеться у Варшаві 16 листопада. Про це заявив сьогодні директор МОК "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський під час Інтернет-конференції на порталі ЛІГА.net.

За словами Лубківського, після варшавської презентації талісман почне свою подорож містами-господарями України та Польщі. З 20 по 27 листопада його зможуть побачити у Львові, Донецьку, Харкові та Києві.

Раніше спікер союзу "Євро-2012 Польща" Юліуш Глускі повідомив, що талісман буде враховувати елементи української і польської культур. Виключні права на проектування і створення талісмана отримала американська компанія "Warner Brothers", яка також розробляла талісман для Євро-2008. При створенні талісмана проектанти керувалися уподобаннями дітей.

"Слід пам'ятати, що талісмани, в основному, адресуються дітям. Деталей не буду розсекречувати, однак скажу тільки, що він відображає сучасні тенденції того, що подобається дітям", - зазначив Глускі.

Відзначимо, що ще в жовтні Міністр спорту і туризму Польщі Адам Герш заявив, що талісманами Євро-2012 стануть два футболісти-близнюка - український і польський.

Нагадаємо, 4 листопада Україну представила логотип країни до Євро-2012 і промо-ролик, який транслюватиметься на провідних європейських телеканалах.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко і Блохін презентують талісман Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі