неділя, 09 вересня 2018 14:33

Серена Вільямс влаштувала грандіозний скандал у фіналі US Open

Серена Вільямс влаштувала грандіозний скандал у фіналі US Open
Наомі Осака вперше виграла турнір серії "Великого Шолому". Фото: УНІАН

Визначилась переможниця цьогорічного Відкритого чемпіонату США (US Open). В фінальному матчі легендарна Серена Вільямс програла 20-річній тенісистці з Японії Наомі Осаці (6:2, 6:4).

Однак затьмарив перемогу Осаки скандал, який влаштувала Вільямс. Конфлікт між суддею та американською тенісисткою розпочався в другому сеті. Спочатку арбітр зробив їй попередження, за те що тренер дав їй підказку (під час матчу це заборонено). Потім Серена програла свою подачу та спересердя зламала свою ракетку. За це її позбавили очка в наступному геймі. Її це обурило.

"Ви ображаєте мене. Це не прийнятно. Так, ви ставите під сумнів мою чесність. Я вимагаю вибачень. Ви ніколи навіки вічні більше не ступите на корт, де буду я. Ви брехун. І ви повинні переді мною вибачитися. Повинні переді мною вибачитися. Я вимагаю. Вимагаю, щоб ви вибачилися. Ви вкрали у мене очко. Ви ще й злодій", - сказала Вільямс.

Сказала вона це за рахунку 3:4. Суддя, виніс третє попередження для Сирени за слово "злодій". За правилами US OPEN, третє попередження це автоматичний програш гейму. Рахунок став 3:5. Зрозумівши, що трапилось Вільямс вкотре почала сперечатись із суддями.

"Це не правда. Неправда. Я ніколи не шахраювала. Ви мене знаєте. Це несправедливо і траплялося зі мною вже занадто багато разів. Це не справедливо. Несправедливо. Знаєте, скільки чоловіків роблять речі набагато гірше (чим слова про те, що Рамос злодій)? Це не справедливо. Дуже багато чоловіків говорять різне, але їм за це нічого не буває, тому що вони чоловіки", - натякнула на сексизм тенісистка.

Матч завершився перемогою Наомі Осаки, але пристрасті не вщухали ще довго.

"Але я бачила, як інші чоловіки називають інших суддів. Я борюся за жіночі права і за рівність, і за купу різних речей. І я вважаю сексизмом то, що він забрав у мене гейм, коли я назвала його злодієм. Він ніколи не забирав гейм у чоловіка за те, що вони говорили "злодій".

Мене це просто вражає. Я продовжу боротися за жінок і за рівність. Як, наприклад, Корне повинна була мати можливість зняти футболку і не отримати штраф. Це обурливо.

Я просто вважаю, що це буде прикладом для наступного людини, у якого є емоції, який хоче їх висловити і бути сильною жінкою. Через що стався сьогодні їм це буде дозволено. Може, у мене не вийшло, але вийде у інших в майбутньому", - сказала Серена після матчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найкращих тенісисток сучасності зазнала найбільшої поразки у кар'єрі

Фінал чоловічого US Open відбудеться сьогодні. О 23:00 у матчі за троей зійдуться аргентинець Хуан Мартін Дель Потро та серб Новак Джокович.

Зараз ви читаєте новину «Серена Вільямс влаштувала грандіозний скандал у фіналі US Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі