понеділок, 31 березня 2008 16:16

Шенон Бріггс: Кличка бережуть від боксерів, які можуть вдарити

Екс-чемпіон WBO в суперважкій вазі Шенон Бріггс, який не виходив на ринг з моменту втрати свого титулу в поєдинку проти Султана Ібрагімова в червні минулого року, стверджує, що причиною такого тривалого простою є нелюбов до нього з боку санкціонуючих організацій і небажання інших боксерів зустрічатися з ним.

"Я дивився бої Кличка з Ібрагімовим і Пітера з Маскаєвим і вважаю, що це просто ганьба, - заявив Бріггс - У мене був титул, я прийшов на бій Кличко-Брок, але Кличко не захотів битися зі мною. Його бережуть від боксерів, які можуть вдарити. Рей Остін? Та ну, забудьте - він був моїм спарринг-партнером. З ким сильним взагалі бився Кличко, окрім Кріса Бьорда, який був вже старий і зустрічався з ним в Німеччині, де відбувається маса всякого сумнівного лайна? З Леймоном Брюстером, який не виходив на ринг два роки, після того, як був побитий Сергієм Ляховичем? У своєму останньому бою Кличко відбивався від Султана як маленька дівчинка. Під час цього бою коментатор Макс Келлерман зазначив, що у Кличка прекрасний джеб - прямо як у Леннокса Льюіса. Який ще прекрасний джеб? Цей джеб, після якого він біжить назад, бо боїться? А чом би не пригадати, як він витирав підлогу в бою проти Сема Пітера?"

Зі слів Бріггса, його поразка в поєдинку проти Султана Ібрагімова пояснювалася тим, що він вимушений був вийти на ринг з запаленням легень: "Вони погрожували подати на мене в суд, якщо бій не відбудеться. Їх лікарі підтвердили, що у мене пневмонія і я ніяк не можу битися. Керівництво WBO погрожувало позбавити мене титулу. Мене хотіли позбавити титулу, засудити, ніхто мене не підтримував. Ніхто не пропонував мені, як Віталію Кличку титул чемпіона Супер Венерітус або як там називається ця грецька хрінь - не можу її навіть вимовити. Я пішов до їх лікарів, оскільки вони вважали, що я симулюю. Їх лікар підтвердив, що я не зможу почати тренуватися раніше, ніж через півроку-рік. А вони прийшли через 20 днів і заявили, що якщо я не вийду на бій, то у мене відберуть титул, засудять, а може і взагалі назавжди заборонять боксувати. Я повинен був битися, щоб мати можливість годувати сім"ю. Якби я не зустрівся з Ібрагімовим, у мене б відібрали титул і не дали заробити ні долара. Як би я годував двох своїх дітей? У першому раунді я йому добре врізав, і він потім бігав від мене всі 12 раундів, а я був не в тій формі, щоб ганятися за ним".

Шенон Бріггс зазначив, що зараз він продовжує тренуватися, але вже майже втратив надію знайти собі гідного суперника, хоча інші боксери його класу, схоже, не мають з цим проблем: "Джон Руїз багато разів завойовував і втрачав титул. Він тільки що виграв у Маклайна і напевно знову отримає право на титульний бій. Ендрю Голота недавно переміг Майкла Молло, ходять чутки, що він знову битиметься за титул. Я програв Ібрагімову рішенням суддів, але мені не дають битися за титул. Це все політика. Я хочу битися з Семом Пітером-Чітером, але ці хлопці не хочуть бою з Шеноном Бріггсом. Я - останній американський чемпіон-супертяж. І я єдиний, хто може завоювати титул зараз. Чи може Джон Руїз побити Кличка? Ні, оскільки він дуже малий і не володіє достатньо сильним ударом. Чемберс зустрічався з Повєткіним, ми бачили, чим це кінчилося. До своєї поразки я виграв 13 боїв підряд - хіба це не дає мені права на титульний бій? Я в цьому ділі з 1992 року. Девід Туа, Джеремі Вільямс і інші хлопці, які починали разом зі мною, вони всі прийшли і пішли, а я тут і нікуди не йду. Я не плачу і не скаржуся, а лише хочу сказати, що коли я дивлюся на бій Пітер-Маскаєв, це виглядає огидно - неначе 55-річний б"ється з 60-річним. Я знаю, що побив би їх обох в один день, але вони все одно роблять гроші. Як вийшло, що Маскаєв завоював титул, потім провів бій з якимсь бичем і не виходив на ринг 15 місяців? У нього ж не забрали титул, а замість цього дали Пітеру ще один пояс. Це просто довбана головоломка якась!"

"Я готовий битися з ким завгодно! - заявив Бріггс. - З цим хлопцем, забув, як його звуть, який побив Валуєва. Я готовий битися і з самим Валуєвим! Я готовий їхати до Німеччини і битися з будь ким з них. Я готовий їхати до Нігерії і битися з Семом Педіалітом. Але мені цього не пропонують, оскільки ніхто не хоче битися зі мною".

Аllboxing.ru
Зараз ви читаєте новину «Шенон Бріггс: Кличка бережуть від боксерів, які можуть вдарити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі