понеділок, 01 жовтня 2012 08:45

Селюк буде вибивати у Суркіса компенсацію для Сьоміна

Селюк буде вибивати у Суркіса компенсацію для Сьоміна
Юрій Сьомін звернувся до послуг Дмитра Селюка. Фото: reuters.com

Звільнений з посади головного тренера київського "Динамо" росіянин Юрій Сьомін має намір домагатися від керівництва українського клубу компенсації за дострокове розірвання контракту, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"З приводу розірвання контракту є порушення, в обов'язковому порядку має бути компенсація. Юридичним супроводом буде займатися Дмитро Селюк, при якому я і підписував контракт з київським "Динамо", - сказав він у неділю в ефірі одного з українських телеканалів.

У свою чергу футбольний агент, колишній віце-президент донецького "Металурга" Селюк впевнений, що президент "Динамо" Ігор Суркіс розрахується зі своїм тренером, тому що це питання імені та престижу клубу. "З юридичної точки зору я гарантую, що у Сьоміна виграшна ситуація. У нього ще півтора роки контракту. Клуб за всіма законами ФІФА повинен йому виплатити до кінця контракту. Я думаю, буде все чесно і солідно", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тренер "Динамо"? Поки у мене немає відповіді на це питання" — Суркіс

Селюк також зазначив, що формулювання про звільнення за низькі спортивні результати є не зовсім коректним, оскільки за період своєї роботи в "Динамо" Сьомін приніс для клубу в залік УЄФА 35 балів. Тільки легендарний Валерій Лобановський приніс 48 балів, Йожеф Сабо приніс 16, Олексій Михайличенко - 13.

Крім того Селюк впевнений, що призначення в "Динамо" Олега Блохіна було підготовлено заздалегідь, і президенту клубу потрібен був лише привід, щоб звільнити Сьоміна.

Після зміни головного тренера "Динамо" Суркіс заявив, що Сьоміну не належить компенсація. "У Сьоміна був діючий контракт до 2014 року. Цей контракт передбачав півтора року "недоторканного періоду". Тобто до 30 липня 2012 я не мав права його звільнити... У контракті також був пункт, згідно з яким тренера можуть звільнити" за низькі спортивні результати". Саме по цьому пункту Сьомін і був звільнений зі своєї посади. Якщо Юрій Павлович вважає, що я йому щось винен - ??є юристи", - сказав він.

Нагадаємо, 24 вересня "Динамо" оголосило про розрив відносин з Сьоміним, який 23 грудня 2010 року підписав контракт з київським клубом терміном на три з половиною роки.

Незабаром, 25 вересня, екс-тренер футбольної збірної України Олег Блохін очолив "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «Селюк буде вибивати у Суркіса компенсацію для Сьоміна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі