субота, 25 липня 2020 10:21

Саркома серця. У Чехії помер 20-річний хокеїст

Хокеїст клубу "Бенатки-над-Йізероу" Ондржей Бухтела, який виступав за збірні Чехії різних вікових груп, помер в 20 років від раку серцевого м'яза, повідомляє isport.blesk.cz.

Про захворювання Бухтели (саркома серцевого м'яза з часом торкнулася обидвох легень) стало відомо в травні. У зборі грошей на його лікування взяли участь багато імениті спортсмени Чехії. Зокрема, форвард "Філадельфії" Якуб Ворачек пожертвував 100 тисяч доларів, Давид Крейчі з "Бостона" - 50 тисяч, а знаменитий футбольний голкіпер Петр Чех ("Челсі", "Арсенал") та шестиразовий кращий воротар НХЛ Домінік Гашек продали з аукціону свої рукавички. Всього на лікування хлопця було зібрано близько 3,7 мільйона крон (понад 140 тисяч євро).

Останнім часом Ондржей Бухтела пересувався на інвалідному візку

  На лікування Ондржея збирали гроші хокейні знаменитості. Фото Інстаграм
На лікування Ондржея збирали гроші хокейні знаменитості. Фото Інстаграм

"Життя інколи буває жорстоким. Від імені чеського хокею я хочу висловити свої співчуття родині Бухтели, його друзям і рідним", - заявив президент Федерації хокею Чехії Томаш Краль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер легендарний захисник київського "Динамо"

У сезоні-2019/2020 Бухтела став найрезультативнішим захисником "Бенатки-над-Йізероу", набравши 25 очок в 57 матчах. А в минулому році на чемпіонаті світу серед хокеїстів до 20 років він провів сім поєдинків і заробив чотири очки за системою "гол плюс пас".

Зараз ви читаєте новину «Саркома серця. У Чехії помер 20-річний хокеїст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі