пʼятниця, 13 червня 2008 12:59

Шарапову назвали найвпливовішою спортсменкою світу

Шарапову назвали найвпливовішою спортсменкою світу

Журнал "Форбс" опублікував черговий щорічний список 100 найвпливовіших людей планети. 20 місць у ньому належать спортсменам, причому двоє опинилися в першій десятці. 54-річна телезірка Опра Уїнфрі обійшла гравця в гольф Тайгера Вудса і актрису Анжеліну Джолі, які посіли друге та третє місця відповідно. Футболіст Девід Бекхем зайняв п"яте місце. Експерти "Форбс" при визначенні місць у своєму рейтингу порівнювали заробітки кандидатів, їх популярність у пресі, інтернеті і на телебаченні.

До списку The<>Celebrity 100 увійшли 4 представники тенісу, при цьому Роджер Федерер виявився єдиним чоловіком. Перша ракетка світу в цьому рейтингу виявився лише 23-м, поступаючись двом гольфістам і трьом баскетболістам.

Марія Шарапова, хоча і опинилася на 61-му місці, не має собі рівних серед жінок-спортсменок. Всього в списку їх п"ятеро: три тенісистки та дві гольфістки.

На 69-е місце поставили Серену Вільямс, на 81-е Жюстін Енен. Майстер ключки Лорена Очоа зайняла 88-е місце, а Анніка Соренстам - 93-я.

Марія в рейтингу преси стала 15-ю, заробивши за рік 26 мільйонів доларів, приблизно стільки ж, скільки Серена і Жюстін, разом узяті.

"Теннис и Бизнес"

Зараз ви читаєте новину «Шарапову назвали найвпливовішою спортсменкою світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі