субота, 26 січня 2008 09:30

Шарапова стала переможницею Australian Open

Шарапова стала переможницею Australian Open
Росіянка Марія Шарапова стала переможницею відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, який проходить в Мельбурні. У фінальному матчі вона в двох сетах з рахунком 7:5, 6:3 обіграла сербку Ану Івановіч. Для Шарапової це третя в кар"єрі перемога на турнірах "Великого шолома" - раніше вона вигравала Уімблдон-2004 і US Open-2006.

Фінальний матч, який продовжувався півтори години, проходив в напруженій боротьбі. У першому сеті в п"ятому геймі Шараповій вдалося взяти подачу суперниці, після чого вона взяла гейм на своїй подачі і повела з рахунком 4:2. Проте Івановіч вдалося не тільки відігратися, але і вийти вперед - 5:4. У цей момент росіянка знов перехопила ініціативу, виграла три гейми підряд, а з ними першу партію.

У другому сеті Шарапова жодного разу не дозволила суперниці зав"язати боротьбу на своїй подачі, при цьому на подачі сербської тенісистки постійно йшла напружена боротьба. У результаті вирішальним став сьомий гейм, коли росіянка зробила брейк. Після цього вона виграла ще два гейми і довела матч до перемоги.

За виграш Australian Open Шарапова отримала 1,2 мільйона доларів. Варто зазначити, що раніше жодній російській тенісистці не вдавалося виграти цей турнір. Сама Шарапова грала у фіналі чемпіонату Австралії минулого року, але поступилася американці Серені Вільямс.

Lenta Ru
Зараз ви читаєте новину «Шарапова стала переможницею Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі