пʼятниця, 11 березня 2011 18:03

Шапочка Манчіні, алергія Балотеллі і футболка для Джеко: "Динамо" дало бій команді шейха

Київське "Динамо" виграло перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи. У Києві підопічні Юрія Сьоміна обіграли англійський "Манчестер Сіті" - 2:0. Кияни забили по голу у кожному з таймів. На 25-й хвилині рахунок у матчі відкрив Андрій Шевченко. На 77-й хвилині другий гол провів Олег Гусєв.

Перед матчем

За день до матчу "Динамо" проводить відкрите тренування на базі в Конча-Заспі. Гравці не дуже охоче йдуть на контакт з журналістами. Репортери намагаються зупинити Романа Єрьоменка, кращого асистента Ліги Європи, але той швидко пробігає на поле.

"Там йде Ярмоленко. Візьміть інтерв'ю у нього", - каже фінський футболіст. Андрій вже кілька хвилин розминається на полі.

"Схоже Єрьоменко підробляє прес-секретарем у Ярмоленка", - жартують журналісти.

"Манчестер Сіті" своє тренування провело ще в Англії перед вильотом в Україну. Команда тільки прогулялася стадіоном "Динамо" імені Валерія Лобановського. У день матчу "городяни" також не тренувалися. Хоча з фотографій на офіційному сайті клубу видно, що команда розминалася в одному із залів готелю.

На традиційну передматчеву прес-конференцію Роберто Манчіні приходить з нападником Едіном Джеко, відданим фанатом Андрія Шевченка. Посмішка боснійського футболіста настільки зачарувала присутніх у конференц-залі, що після прес-конференції до нього шикується чергу охочих зробити фотографію. Джеко нікому не відмовляє.

Матч

За півтори години до початку поєдинку біля готелю "Інтерконтиненталь" збирається два десятки вболівальників. Стоять з фотоапаратами та блокнотами. До автобуса виходить охоронець "Манчестер Сіті", зовні схожий на голлівудського актора Семюеля Ель Джексона.

"Ого, який великий. Мабуть, колишній боксер або баскетболіст, - шепочуться присутні. - Йому пряма дорога в Голлівуд грати в бойовиках."

Джоуі, так звати охоронця, просить водія відкрити ще одні двері в автобус.

"Працюю в "МанСіті" третій рік. В Україні вперше. У Києві гарно і багато красивих жінок. Сьогодні буде важка гра. Думаю, матч закінчиться з рахунком 0:0, - показує руками два нуля. - Мій улюблений гравець — Карлос Тевес. Дуже працьовитий хлопець. Роберто Манчіні — хороша людина і кваліфікований тренер. Він весь в роботі, працює з душею."

Гравці "Манчестер Сіті" швидко заходять в автобус. Майже всі мають на собі навушники. Одним з останніх готель залишає сам Манчіні.

За годину до матчу у касах стадіону ще залишаються квитки. Коштують 200 гривень. Це найдорожча цінова категорія. Поряд спекулянти продають тікети по 150 гривень. Їх номінальна вартість 100 гривень.

16-тисячний стадіон "Динамо" повністю заповнений. Матч розпочинається о 22:05. Поєдинок обслуговує німецький арбітр Флоріан Майєр.

Манчіні виходить на поле у клубному шарфику і кумедній шапочці з емблемою клубу. До речі, на емблемі зображені три зірки.

"Two stars – 26 championships. What about your three?", - з англійської перекладається як "Дві зірки — 26 чемпіонств. Що скажете про свої три зірки?. Такий баннер вивішують фани "Динамо".

Коли грає гімн Ліги Європи Джеко показує одноклубнику прапор "Манчестер Сіті" на одній з трибун стадіону.

На 25-й хвилині Андрій Шевченко з передачі тезки Ярмоленка забиває перший гол у поєдинку і 67-ий у європейських клубних турнірах. До Рауля і його 71-го м'яча не так вже й далеко.

На другий тайм Манчіні виходить без шапки. "Городяни" довго не залишають роздягальні. З'являються на полі під свист трибун. Останнім до команди приєднується Маріо Балотеллі. Італієць прикриває обличчя руками, ледь не присідає на газон. Його міняє Карлос Тевес.

"У Балотеллі почалася алергія і розпухло обличчя. Поки невідомо, що могло спричинити її" - каже Манчіні на після матчевій прес-конференції.

Пізніше англійська газета The Sun написала, що алергію міг викликати газон на стадіоні.

На 77-й хвилині "Динамо" забиває другий гол у зустрічі. Відзначається Олег Гусєв.

Юрій Сьомін зробив у матчі тільки одну заміну. Шевченка поміняв Мілош Нінкович. Стадіон проводжав Андрія стоячи і гучними оплесками.

Після фінального свистка аплодисменти звучали для всієї команди. Навіть вболівальники "Манчестер Сіті" не шкодували своїх долонь для киян.

Після матчу

Першим з перемогою Сьоміна вітає Шевченко. Андрій обіймається з екс-партнером по "Челсі" Шоном Райтом-Філіпсом та своїм фанатом Едіном Джеко. Шевченко і Сьомін разом підходять до трибуни, дякують вболівальникам і прямують у роздягальню.

"Чому не помінявся з Джеко футболкою? Я йому дав її ще до цього. Так що все нормально", - каже після матчу Андрій. Поки він говорить з пресою повз проходять гравці "Сіті" і вітають футболіста.

Матч-відповідь відбудеться вже за тиждень, 17 березня, у Манчестері і визначить учасника ? фіналу Ліги Європи. Тим часом, букмекери вже встигли зачислити "Динамо" до фаворитів турніру.

Зараз ви читаєте новину «Шапочка Манчіні, алергія Балотеллі і футболка для Джеко: "Динамо" дало бій команді шейха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі