понеділок, 07 липня 2008 14:19

Санкт-Петербург подасть заявку на проведення Олімпіади-2020

Санкт-Петербург подасть заявку на проведення Олімпіади-2020

Санкт-Петербург має намір подати заявку на проведення Олімпійських ігор 2020 року. Губернатор міста Валентина Матвієнко заявила, що вже провела переговори з президентом Олімпійського комітету Росії Леонідом Тягачовим.

За словами Матвієнко, олімпійській заявці Санкт-Петербурга необхідна підтримка президента і прем"єра. Губернатор відзначила, що для міста проведення Олімпіади 2020 року буде могутнім стимулом розвитку.

У квітні 2008 року Матвієнко вперше заявила, що Санкт-Петербург може взяти участь у боротьбі за звання столиці Олімпійських ігор 2020 року. Губернатор сказала про це, виступаючи на Дворцовій площі з нагоди завершення російської частини естафети Олімпійського вогню.

Міжнародний олімпійський комітет почне приймати заявки міст, які претендують на проведення Олімпіади-2020, тільки через 5 років, у 2013 році.

У боротьбі за звання столиці літніх Олімпійських ігор 2020 року планує взяти участь Рим, але головними претендентами є Африка і Південна Америка. На цих континентах Ігри ще не проводилися.

"Интерфакс"

Зараз ви читаєте новину «Санкт-Петербург подасть заявку на проведення Олімпіади-2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі