пʼятниця, 05 лютого 2016 11:12

"Шахтар" утратив 40% свого атакувального потенціалу - Грачов

"Шахтар" утратив 40% свого атакувального потенціалу - Грачов
Алекс Тейшейра shakhtar.com

Колишній форвард донецького "Шахтаря" Віктор Грачов вважає, що замінити Алекса Тейшейру можуть Віктор Коваленко і Тайсон.

Нагадаємо, сьогодні офіційний сайт "гірників" оголосив про перехід бразильця у китайський "Цзянсу Сайнті". Сума угоди склала 50 мільйонів євро і є рекордною в історії українського футболу.

"Футбол, як і наше життя став набагато швидшим, – каже Грачов. – Кілька років тому в центрі півзахисту "гірників" світилася величезна дірка після втрати Мхітаряна і Фернандіньо. Але пройшло трохи часу, як засяяла зоря Тейшейри.

Три роки тому я не міг уявити, що цього посереднього флангового гравця переведуть у центр поля й згодом продадуть за 50 мільйонів євро. Але реальність присоромлює навіть нас, футбольних людей.

Якщо мене спитати зараз, то я скажу, що "Шахтар" утратив 40% свого атакувального потенціалу. Після відновлення футбольного сезону це вже буде максимум 30%. А в травні, я впевнений, що ця цифра буде відсотків 20, не більше.

Зараз є два кандидати на позицію Тейшейри – Віктор Коваленко і Тайсон. Причому Тайсона брали з Харкова, щоби він замінив Мхітаряна. Але яскравіше заграв Тейшейра і Тайсону довелося шукати іншу позицію. Тепер може настати його час. Коваленку, гадаю, треба ще рік-два аби стати справжнім лідером колективу.

Багато що залежатиме від таланту Луческу. У кому він побачить талант і здатність проявити себе на цій позиції. Хтозна, може тут розкриється Дентіньо або Марлос. У будь-якому разі це шанс проявити себе. Хто скористається – той і виграє.

Очевидно, що попри виручені 50 мільйонів євро, нових гучних покупок клуб взимку не робитиме. Рінат Леонідович вміє тримати слово", - - каже Грачов.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" утратив 40% свого атакувального потенціалу - Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі