середа, 22 травня 2019 20:11

"Шахтар" не має переваги над "Динамо" в особистих зустрічах

"Шахтар" не має переваги над "Динамо" в особистих зустрічах
Алан Патрік у матчах проти "Динамо" ще не забивав

Сьогодні київське "Динамо" і донецький "Шахтар" проводять останню очну зустріч в сезоні. Нагадуємо, як закінчилися попередні.

Клуби відкривали сезон у матчі за Суперкубок. Донеччани почали активніше й Ісмаілі влучив у поперечину воріт.

Відповідь динамівців була результативною. П'ятов утратив м'яч в простій ситуації, кияни провели швидкий розіграш і вивели на удар Буяльського. Віталій забивав у порожні ворота – 1:0. Усі спроби підопічних Фонсеки відігратися виявилися марними. "Динамо" виграло приз.

У серпні "Динамо" святкувало перемогу в першому очному матчі чемпіонату України. І знову помилився Андрій П'ятов. Миколенко виконав передачу на дальню штангу, а Вербич точним ударом головою спрямував м'яч у дальній кут – 1:0.

Наступна зустріч команд відбулася в листопаді. "Динамо" знову відкрило рахунок у харківському матчі. Сідіклей прострілив з флангу, а захисники "Шахтаря" спостерігали, як Шапаренко розстрілював П'ятова – 1:0. Утім гірники знайшли в собі сили відігратися. Миколенко вибивав м'яч, але влучив у Мораєса. Від Жуніора відскочив до Тайсона. Бразильці провели нехитрий розіграш, який завершився точним ударом Мораєса – 1:1. А вже в доданий арбітром час Морозюк, що вийшов на заміну, вибиваючи м'яч, віддав його очно на ногу Віктору Коваленку. Український збірник миттєво ударив під поперечину – 2:1.

А далі настав час Кадара. Угорський захисник киян двічі помилився впродовж однієї хвилини

Наступна зустріч суперників сталася в квітні. Жереб звів їх у чвертьфіналі Кубка України. Підопічні Хацкевича знову відкрили рахунок. Після затяжної атаки Болбат вибив м'яч куди подалі, але влучив точно на ногу Гармашу. Денис ударив прицільно – влучив у самий кут. П'ятов навіть не стрибнув – 1:0.

А далі настав час Кадара. Угорський захисник киян двічі впродовж однієї хвилини "обрізався" і виводив гірників сам на сам із Бойком. Першу спробу донеччани змарнували, а другу реалізував усе той же Мораєс. Далі були вилучення Гармаша і Мораєса і серія пенальті, в якій кращими були гірники – 4:3.

Ще за два з половиною тижні команди зустрілися в Києві в рамках чемпіонату. Гру було визнано найнуднішою в історії – 0:0 із нереалізованим Мораєсом пенальті на останній хвилині. Бойко парирував нехитрий удар бразильця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сабо вважає, що Шапаренко і Шепелєв більше не прогресують

У чемпіонаті України "Шахтар" випереджає "Динамо" на 11 балів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" не має переваги над "Динамо" в особистих зустрічах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі