неділя, 19 жовтня 2008 10:21

Шахи. Четверта партія за чемпіонську корону завершилася внічию

Четверта партія матчу за звання чемпіона світу по шахах між індійцем Вішванатаном Анандом і росіянином Володимиром Крамником завершилася внічию, повідомляє РІА Новости.

Ананд, який грав білими, на початку партії захопив перевагу, але Крамнику вдалося вирівняти ситуацію. У результаті на двадцять дев"ятому ходу суперники погодилися на нічию. Рахунок матчу за підсумками чотирьох партій 2,5 на 1,5 очка на користь Ананда.

Всього Ананд і Крамник в матчі за звання чемпіона світу в період з 14 по 31 жовтня 2008 року зіграють 12 партій з класичним контролем часу. Перемога в кожній партії приносить одне очко, нічия - 0,5 очка, поразка - 0. Гросмейстер, який набере 6,5 або більш за бали, оголошується переможцем, а матч завершується.

У разі нічиєї (6-6) буде зіграний тай-брейк - чотири партії в швидкі шахи. Якщо він не визначить переможця, відбудуться дві бліц-партії. Останнім способом визначити чемпіона може стати "партія смерті", коли шахіст, який грає білими, за 6 хвилин повинен буде досягти перемоги над суперником. Якщо йому це не вдасться, переможцем буде визнаний шахіст, що грав чорними.

Зараз ви читаєте новину «Шахи. Четверта партія за чемпіонську корону завершилася внічию». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі