неділя, 15 лютого 2009 16:21

Шахар Пєєр категорично відмовили у в"їзді в ОАЕ

Шахар Пєєр категорично відмовили у в"їзді в ОАЕ
Ізраїльській тенісистці Шахар Пєєр відмовили у в"їзді в ОАЕ, де сьогодні, 15 лютого, стартував представницький турнір серії WTA Barclays Dubai Tennis Championships-2009 з призовим фондом у 2 000 000 доларів.

Урядовці не пояснили свого рішення, підкресливши, що дипломатичних відносин з Ізраїлем у Об"єднаних Арабських Еміратів немає, а тому до них ніяких претензій бути не може. Єдиний шанс ізраїльському спортсмену потрапити на які-які змагання в ОАЕ - це мати подвійне громадянство, яке дозволить обійти неприступну для ізраїльтян візову "дискримінацію".

Керівник WTA Ларрі Скотт в інтерв"ю ВВС заявив, що він розчарований таким відношенням до тенісистки, яка далека від політики. "Я не можу передати реакції Шахар і її сім"ї, та і сам я просто в шоці від усього цього, - заявив він. - Я вважаю, що політика - це не мотив відмовляти у в"їзді до країни тенісисту, який збирається взяти участь в турнірі", - додав він. У турнірній сітці Пєєр замінила японка Аюмі Моріта, яка тепер і повинна зіграти з 15-м номером посіву турніру з росіянкою Ганною Чакветадзе.

livesport.ru, bbc.co.uk

Зараз ви читаєте новину «Шахар Пєєр категорично відмовили у в"їзді в ОАЕ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі