субота, 29 грудня 2007 16:25

Шацьких в четвертий раз став кращим футболістом Узбекистану

В п"ятницю в Ташкенті відбулося нагородження лауреатів футбольного сезону Узбекистану-2007. Кращим футболістом року в четвертий раз взагалі і утретє поспыль став форвард київського "Динамо" і збірної країни Максим Шацьких. Такі результати опиту журналістів, проведеного Федерацією футболу Узбекистану. Шацких набрав 286 балів.

Друге місце в опиті зайняв півзахисник "Пахтакора" Сервер Джепаров, що набрав 105 балів. Третім став захисник дніпропетровського "Дніпра" Віталій Денісов,  який програв Джепарову всього 5 балів.

У нинішньому році, Шацьких приміряв капітанову пов"язку в збірній, що дісталася йому в спадок від  Андрія Федорова, який завершив міжнапродну кар"єру, забив три м"ячі в трьох матчах Кубка Азії-2007, встановив рекорд збірної Узбекистану, вразивши п"ять разів ворота Тайваню, став чемпіоном України і виграв Кубок країни. До цього Шацких визнавався кращим футболістом Узбекистану в 2003, 2005 і 2006 роках. Раніше кращим футболістом країни чотири рази ставав тільки легендарний Мірджалол Касимов (1993, 1998, 2001 і 2004).

У опиті "Кращий тренер року" перемогу вперше відсвяткував Рауф Інілєєв. Раніше він був визнаний кращим тренером Азії.

Досягнення Інілєєва в 2007 році - це не тільки вихід збірною Кзбекистану в чвертьфінал Кубка Азії, але ще і феєрична гра команди на турнірі. Кращого тренера Узбекистану також визначають за підсумками опиту журналістів, в результаті якого Інілєєв набрав 378 балів. Друге місце зайняв наставник "Пахтакора" Равшан Хайдаров, що набрав 170 балів, а третім головний тренер "Маш"ала" Віктор Кумиков - 89 балів. 
Зараз ви читаєте новину «Шацьких в четвертий раз став кращим футболістом Узбекистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі