неділя, 02 червня 2019 21:06

Руїз зламав Джошуа та усталені правила. Усику доведеться зачекати до наступного року

 

Минулої ночі на легендарній арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку сталася одна із найгучніших сенсацій останніх десятиліть в боксі. 29-річний американець мексиканського походження Енді Руїз-молодший в сьомому раунді переміг технічним нокаутом свого британського ровесника Ентоні Джошуа, по ходу чотири рази відправляючи того у нокдауни. Руїз вперше став чемпіоном світу, тепер у нього пояси за трьома основними версіями. Джошуа зазнав першої поразки, яка стала закономірною і неминучою. Gazeta.ua звертає увагу на деякі важливі деталі цього протистояння і того, що з нього випливає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик травмував руку і повернеться на ринг у вересні

Джошуа недооцінив суперника

Британський чемпіон надто розслаблено і дуже вже спокійно підійшов до бою із претендентом, який вийшов на заміну своєму співвітчизнику Джаррреллу Міллеру – той у квітні провалив допінг-тест. Руїз 20 квітня переміг екс-українця Олександра Дмитренка і після бою заявив, що готовий замінити Міллера в бою 1 червня. І його кандидатуру було затверджено.

Американець був андердогом у співвідношенні приблизно 1 до 15. На його перемогу ніхто не ставив, а Джошуа та його промоутер Едді Хірн не соромлячись дивилися за його спину і прораховували наступні кроки та варіанти. Незрозуміло, як до зустрічі з Руїзом готувався Джошуа, але в самому бою він виглядав в'ялим, неповоротким і беземоційним. Не було агресії, тиску і вибуховості. А коли в третьому раунді відправив американця у нокдаун, після чого ще раз жорстко приклавшись, чемпіон зовсім вже відкинув обережність і пішов закінчувати поєдинок. І поплатився, пропустивши від ще далеко не "готового" швидкорукого суперника.

В кінці шостого раунду у Джошуа закінчився бензин, він зупинився і розв'язки довго чекати не довелося. В сьомому раунді після двох падінь Ентоні фактично здався, не виявляючи бажання продовжувати бій.

Джошуа поверне титули до кінця року

Далі буде бій-реванш у Великій Британії, опцію про що було прописано в контракті на бій. І майже напевно Джошуа реваншується. Зробить це швидко і жорстко.

- У реванші Джошуа розбереться з Руїзом за три раунди, - прокоментував донедавна абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі Олександр Усик. - А до цього бою Ентоні не був готовий ментально, не налаштувався.

У реванші Джошуа розбереться з Руїзом за три раунди

"Халіф на годину"

Фактично, Руїз – випадковий чемпіон, який зійшов на вершину завдяки вдалому збігу обставин. Він як Хасим Рахман у 2001 році опинився у потрібному місці проти погано готового чемпіона - Леннокса Льюїса. За півроку британець відновив статус-кво, розбивши американця в реванші. Подібне буде й цього разу. Так, Руїз, як і Рахман, ще може претендувати на титули, бути якийсь час в топ-обоймі. Але він не елітний рівень і ніколи на ньому не втримається довше, ніж триває період між двома боями.

Джошуа показав слабке місце

Британець, зрозуміло, поверне титули, але він не зможе виправити свою вразливість – не надто міцне підборіддя. Його "надщерблювали" Ділліан Вайт, Володимир Кличко, Карлос Такам та Олександр Повєткін. І врешті настав час, коли його хтось мав розбити. З цією рисою, яку неможливо натренувати, у Джошуа буде небагато шансів у бою з чемпіоном WBC Деонтеєм Вайлдером. І тепер зрозуміло, чому різними правдами і неправдами від зустрічі з американцем так оберігав свого підопічного Едді Хірн.

Усику доведеться зачекати

Апсет у Нью-Йорку сплутав карти всім. Зокрема, й Олександрові Усику, який у кінці року міг отримати шанс зустрітися з Ентоні Джошуа. Тепер Олександрові прийдеться зачекати і провести ще бій - два перед виходом на чемпіонський поєдинок. Дебют у хевівейті у нього відбудеться восени, а от позмагається за титул він уже в наступному році.

Руїз зруйнував правила

Надважка вага останні десятиліття поступово і впевнено "росла". В цьому дивізіоні давно правлять двометрові атлети. І от невисокий із зайвою вагою і короткими руками Руїз ламає звичний стан речей. Він показав невисоким хлопцям, що у них теж є шанс перемогти гігантів. Думається, цей апсет додав упевненості і нашому Усику. Якщо ж говорити про рівень показаного боксу Руїзом і Джошуа, то Олександр перебоксує їх обох, якщо не надто втратить швидкість, перейшовши у хевівейт.

Через тиждень після підписання контракту на бій з Джошуа, Руїз у своєму Instagram розмістив дитячу світлину з підписом.

- Хто би міг подумати, що ця товста дитина, що приїхала з маленького містечка, зробить щось у своєму житті. Все, що я можу сказати - майте велику мрію, старанно працюйте, ніколи не здавайтесь і не слухайте нікого, хто не вірить у тебе і принижує тебе. Я дякую Богові за те, що він зробив для мене і для моєї сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Руїз зламав Джошуа та усталені правила. Усику доведеться зачекати до наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі