вівторок, 06 березня 2007 13:56

Розпочнеться процедура банкрутства "Арсеналу"

Як повідомляє УНІАН, аукціон з повторного продажу 80% статутного фонду "Арсеналу", що належать територіальній общині Києва, призначений на 2 березня не відбувся через відсутність заявок на участь у ньому.

Заступник голови Київської міської адміністрації Віталій Журавській відзначив, що в даній ситуації столична влада повинна виконати рішення депутатів Київради і згідно законодавству, клуб оголосять банкротом.

- Двічі проводили торги. Намагалися продати. Ніхто не купував. Нещодавно була третя спроба. Ми звернулися абсолютно до всіх багатих людей в Україні, і не тільки в Україні, тому що фактично справа приватна і містити такий професійний клуб, який виступає у вищій лізі, можуть лише дуже багаті люди, яким не шкода з власної кишені витратити щонайменше 10 млн. доларів на рік. У мене була певна надія, що куплять ці 80%. Але сталося так, що ніхто офіційно не подав заявку і на третій конкурс, - проінформував Журавський.

При цьому посадовець нагадав, що "Арсенал" входив в четвірку "найбільш фінансованих" клубів при тому, що три інші фінансувалися приватними особами. І минулого року на його утримання пішло 55 млн. гривень з міського бюджету.

На переконання Журавського, це була "велика помилка попередньої влади, яка не порадилася з киянами і втрачала щорічно десятки тисяч гривень на утримання клубу.

- Тому наступним кроком буде банкрутство. Ми вичерпали всі можливості. Півроку ми намагалися його продати, вели переговори зі всіма. Ніхто не виявив бажання. Тому ми повинні виконати волю Київської міської ради. Процедура банкрутства почнеться на цьому тижні, - сказав Журавській.

Зараз ви читаєте новину «Розпочнеться процедура банкрутства "Арсеналу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі