понеділок, 25 січня 2021 16:12

Росіянина дискваліфікували з лижних перегонів через хуліганський напад на суперника

Росіянина дискваліфікували з лижних перегонів через хуліганський напад на суперника
Большунов не дістав палицею до Мякі. Фото Рейтер

Російську збірну з лижних перегонів дискваліфікували через те, що її лідер Олександр Большунов на фінішній прямій замахнувся лижною палкою на суперника, а потім збив його.

Самого російського лижника, який залишається лідером у загальному заліку перегонів, також дискваліфікували. Повідомляє bbc.com.

Усе сталося на естафеті Кубку світу, що проходив у фінському Лахті.

Олександр Большунов ішов 3-м і спробував на фінішній прямій обігнати фінського лижника Йоні Мякі.

Фін почав маневрувати й притиснувся до узбіччя лижної траси, чим перегородив дорогу росіянину.

Той у підсумку не витримав і кілька разів спробував ударити Йоні Мякі.

А коли фін усе ж фінішував 2-й, то росіянин, який прийшов 3-й, після фінішу врізався в Йоні та збив його з ніг. На агресію російського лижника той ніяк не відповів.

За 15 хв Олександра Большунова, а згодом і російську збірну, дискваліфікували за неспортивну поведінку. 3-тє місце в підсумку посіла 2-га збірна Росії: країна виставляла на ці змагання 2 команди.

Особиста дискваліфікація лідера російських лижників Большунова поширилася лише на цю естафету, у наступних змаганнях він зможе брати участь.

А фінське медіа MTV повідомило, що на нього подали заяву в поліцію за "напад". Заявниками виступили двоє фінських громадян. Поліція перевіряє ситуацію.

"Коли ми вийшли на фінішну пряму, праворуч від мене було мало місця, але Большунов вирішив обігнати мене по цій траєкторії. Я робив усе правильно і вибрав оптимальну траєкторію. Думаю, це було непрофесійно з його боку. Він не вибачився", - розповів Йоні Мякі в ефірі російського "Матч ТВ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бразилії розбився літак із футболістами

Водночас Федерація лижних перегонів Росії вирішила подати апеляцію на дії фіна - там вважають, що він порушив правила.

Зараз ви читаєте новину «Росіянина дискваліфікували з лижних перегонів через хуліганський напад на суперника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі