вівторок, 25 вересня 2007 13:41

Росіяни назвали перемогу Бессонової проявом шовінізму

Росіяни назвали перемогу Бессонової  проявом шовінізму

Президент Віктор Ющенко побажав Анні Бессоновій натхнення й оптимізму у зв"язку з її перемогою в абсолютній першості на чемпіонаті світу з художньої гімнастики. У той же час, перемога Бессонової спровокувала гучний скандал.

"Цієї золотої медалі очікували мільйони наших співвітчизників", - цитує прес-служба слова Президента. Віктор Ющенко також побажав Бессоновій нових перемог. При цьому Президент України висловив надію, що перемога Бессонової стане гарним початком українських досягнень на XXІ літніх Олімпійських іграх.

Перемога Бессонової викликала справжній скандал. Так, головний тренер збірної Росії з художньої гімнастики Ірина Вінер озвучила свою версію, чому російські дівчата програли змагання в багатоборство українці Анні Бессоновій.

"Те, що сталося в багатоборстві, - прояв шовінізму. Якби  абсолютна першість не завершувала програму змагань, усе було б інакше. Після п"яти золотих медалей, завойованих моїми дівчатками, дехто натякнув, що чемпіонат світу - не внутріросійські змагання. Після чого судді стали занадто штучно забирати Сесіну й тягти Анну Бессонову", передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни назвали перемогу Бессонової проявом шовінізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі