неділя, 22 червня 2008 10:09

Росія виграла у головних фаворитів Євро-2008

Росія виграла у головних фаворитів Євро-2008
Збірна Росії з футболу вийшла в півфінал чемпіонату Європи, перемігши в матчі 1/4 фіналу Голландію з рахунком 3:1. Основний час завершився внічию (1:1), а в другій половині овертайму перемогу російській команді принесли Дмитро Торбінський і Андрій Аршавін, повідомляє Lenta.ru.

У першому таймі збірна Росії володіла територіальною перевагою, а найреальнішу можливість відкрити рахунок мав Роман Павлюченко. Після навісу з правого флангу нападаючий завдавав удару головою, але м"яч пройшов вище за перекладину. Крім того небезпечними ударами відзначився Юрій Жірков, Денис Колодін і Андрій Аршавін, але у всіх трьох випадках упевнено зіграв воротар збірної Голландії Едвін ван дер Сар.

У голландців до перерви два шанси відзначитися були у Руда ван Ністелроя. Після навісу з штрафного форвард трохи не дотягнувся до м"яча, а його удар з гострого кута парирував Ігор Акінфєєв.

У перерві головний тренер збірної Голландії Марко ван Бастен замінив Дірка Кейта на Робіна ван Персі, але на характер гри це не вплинуло. На 56-ій хвилині Аршавін віддав пас Сергію Семаку, капітан збірної Росії з лівого флангу виконав передачу в штрафну, і Павлюченко, випередивши захисників, ударом в один доторк вразив лівий кут воріт ван дер Сара.

Забивши гол, росіяни віддали суперникові ініціативу, але відповідали небезпечними контратаками і мали декілька можливостей збільшити розривши в рахунку, проте не використали свої шанси. На 86-ій хвилині голландцям вдалося відігратися: після навісу з штрафного Руд ван Ністелрой звільнився від опіки Сергія Ігнашевіча і завдав точного удару головою по комірах Акінфєєва. До кінця основного часу рахунок (1:1) не змінився.

У перші додаткові 15 хвилин команди голів не забили, а в другому овертаймі росіяни відзначилися двічі. На 112-ій хвилині Аршавін виконав навіс з лівого флангу (від самої лицьової лінії), а Дмитро Торбінський, що вийшов на заміну, зумів переправити м"яч у ворота. Через чотири хвилини Аршавін встановив остаточний рахунок матчу (3:1): після його удару з гострого кута м"яч зачепив ногу Джоні Хейтінги, змінив напрям свого польоту і влетів у ворота суперника.

У півфіналі Євро-2008 (26 червня) збірна Росії зустрінеться з переможцем матчу Іспанія - Італія, який відбудеться 22 червня. 25 червня в першому півфінальному матчі зіграють Німеччина та Туреччина.

Зараз ви читаєте новину «Росія виграла у головних фаворитів Євро-2008». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі