середа, 16 січня 2008 17:55

Російську легкоатлетку викрито у вживанні психотропів

Російську легкоатлетку Гульфію Ханафєєву, якій у минулому належав світовий рекорд з метання молота, викрито у вживанні забороненого препарату з категорії психотропів. Позитивний результат дала допінг-проба, взята в жовтні 2007 року на Всесвітніх військових іграх в Хайдерабаді.

Зі слів головного тренера збірної Росії Валентина Маслакова, Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) отримала цю інформацію від спорткомітету Збройних сил РФ. Міжнародні організації поки не зв"язувалися з російською стороною з приводу виявленого у Ханафєєвой допінгу.

Якщо допінг-проба В підтвердить наявність в організмі спортсменки забороненого препарату, то їй загрожуватиме дворічна дискваліфікація. Сама Ханафєєва стверджує, що не вживала допінг, а заборонена речовина могла міститися в дозволених до застосування препаратах.

Влітку 2007 року за вживання допінгу були дискваліфіковані дві кращі російські метальниці молота - чемпіонка Європи і світова рекордсменка Тетяна Лисенко і володарка рекорду Європи серед молоді Катерина Хороших, повідомляє lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Російську легкоатлетку викрито у вживанні психотропів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі