пʼятниця, 17 квітня 2020 11:54

"Російський спецназ направляв в обличчя автомат" - шведський футболіст "Таврії" пригадав, як залишав Крим

"Російський спецназ направляв в обличчя автомат" - шведський футболіст "Таврії" пригадав, як залишав Крим
Густава Свенссон був першим шведським легіонером в Україні. Фото: ФК "Таврія"

Колишній легіонер "Таврії" Густава Свенссон пригадав. як покидав Крим в лютому 2014 році.

"Перше, що я згадую про своє перебування в Україні, - це те, як ми покинули країну. На жаль, це те, куди приводять мене мої думки відразу ж, тому що це дуже і дуже неприємний спогад.

Як би ви відчували себе, коли російський спецназ проводить автоматичною гвинтівкою по вашому обличчю? Хотів би я не знати відповіді на це питання, але я її знаю. Це останнє, що я пам'ятаю про Україну, і перше, що я згадую, коли мене запитують про цю країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гравець збірної України розповів, чому поїхав грати в Росію

Ми виїхали з міста пізно ввечері, а російська поліція на той час вже встановила блокпости. Вони були всюди. Ці люди стояли біля бочок з-під масла, в яких щось горіло, а вони грілися. Ми всередині автобуса могли бачити їхні обличчя в світлі багаття. Вони всі були дуже сильно озброєні.

Вони зупинили нас і зайшли в автобус зі зброєю, направляючи світло на кожну присутню всередині людину: "Хто ви і навіщо їдете сюди?" На нас направляли автоматичну гвинтівку, прямо в обличчя, і ми повинні були показати документи і спробувати порозумітися з ними. Я намагався поводити себе якомога тихіше, щоб не викликати зайве занепокоєння, тому що всередині автобуса в нас було відчуття, що не буде потрібно багато чого, щоб вони порахували нас своїми противниками", - цитує Густава Свенссона sport.ua

33 -річний Густав Свенссон захищає кольори американського "Сіетл Саундерз" та національної збірної Швеції. В сезонах 2012-2014 захищав кольори "Таврії".

Зараз ви читаєте новину «"Російський спецназ направляв в обличчя автомат" - шведський футболіст "Таврії" пригадав, як залишав Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі