вівторок, 23 червня 2015 11:33

Російський мільярдер профінансує зарплату Капелло

Російський мільярдер профінансує зарплату Капелло
Алішер Усманов виділив 300 мільйонів рублів на погашення заборгованості перед Капелло

Мільярдер Алішер Усманов вдруге профінансував виплату зарплати головному тренеру збірної Росії з футболу Фабіо Капелло. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємця.

"Я поділяю стурбованість міністра спорту Росії. Рішення виконкому РФС має прийматися, насамперед, виходячи зі спортивних чинників, здатних істотно поліпшити якість і стабільність гри", - заявив Усманов.

Бізнесмен виділив 300 мільйонів рублів на погашення заборгованості перед італійським фахівцем. Дана сума повністю покриває борг, який утворився за кілька останніх місяців.

Вперше Усманов допоміг Російському футбольному союзу (РФС) заплатити Капелло в лютому цього року. До того часу італійський тренер не отримував зарплату протягом восьми місяців, а сума заборгованості перевищила 600 мільйонів рублів. Підприємець надав РФС цільовий кредит у розмірі 400 мільйонів, його можна було витратити тільки на оплату праці фахівця.

За словами міністра спорту Віталія Мутко, тоді бізнесменові стало соромно, що РФС не може закрити борг перед Капелло.

Алішер Усманов входить до опікунської ради оргкомітету Кубка світу з футболу 2018 року, а також є акціонером лондонського "Арсеналу". За даними за 2014-й, капітал підприємця становить 18,6 мільярда доларів.

Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер профінансує зарплату Капелло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі