пʼятниця, 05 вересня 2008 13:30

Російський легкоатлет змагався в нетверезому стані

Російський стрибун у висоту Іван Ухов брав участь в представницькому легкоатлетичному турнірі в швейцарській Лозанні в нетверезому вигляді. Тренер спортсмена Павло Воронков припустив, що цей вчинок міг бути викликаний "масою негативних емоцій", і пообіцяв продовжити роботу з Уховим, повідомляє агентство спортивної інформації "Весь Спорт".

На турнірі Athletissima, що відбувся 2 вересня, легкоатлет зайняв останнє місце, не зумівши взяти жодної висоти. Тренер Ухова назвав вчинок спортсмена незрозумілим, відзначивши, що він міг відмовитися від виступу і не стрибати в такому стані.

Воронків нагадав, що Ухов добре почав зимовий сезон, узявши планку на висоті 2,36 метра. Проте потім на чемпіонаті Росії в закритому приміщенні стрибун зайняв четверте місце (з результатом 2,33 метра) і не потрапив на зимовий чемпіонат світу.

На літньому чемпіонаті Росії в Казані Ухов узяв висоту 2,30 метра та по кількості спроб залишився шостим, не потрапивши до складу олімпійської збірної. При цьому Андрій Сильнов і В"ячеслав Воронін з таким же результатом отримали право виступити на Олімпіаді-2008, де Сильнов виграв золоту медаль.

Після турніру в Казані Ухов пішов від свого тренера Євгенія Загорулько, але його результати не покращилися. Воронків розповів також, що перед турніром у Лозанні легкоатлет розлучився зі своєю дівчиною. Тренер зізнався, що відразу після виступу Ухова у п"яному стані у нього виникло бажання припинити співпрацю зі спортсменом.

Проте потім Воронків вирішив продовжити працювати з Уховим, відзначивши, що стрибун ніколи не зловживав алкоголем, але цього разу "маса негативних емоцій узяла гору над здоровим глуздом". "Хлопець не справився. Мені здається, краще не кидати його одного в такій ситуації, а допомогти видертися", - вважає Воронків.

Тренер додав, що він та Ухов відшкодували організаторам турніру в Лозанні всі витрати за приїзд і розміщення та готові представити Міжнародній федерації легкої атлетики (IAAF) пояснення. Спонсори Ухова поки не відреагували на інцидент в Лозанні.

"Lenta.ru"

Зараз ви читаєте новину «Російський легкоатлет змагався в нетверезому стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі