четвер, 06 березня 2008 16:40

Російський футбольний союз дозволив проведення матчів "Терека" в Грозному

В четвер пройшло засідання комісії Російського футбольного союзу з сертифікації стадіонів. Одним з ключових питань порядку денного стало обговорення ситуації зі стадіоном імені Білімханова в Грозному, на якому місцевий "Терек" планує проводити домашні матчі чемпіонату. За підсумками обговорення члени комісії ухвалили рішення видати стадіону сертифікат на проведення матчів прем"єр-ліги і присвоїли йому категорію 1С. При цьому для участі в матчах єврокубків "Тереку" доведеться заявляти інший стадіон.

Комісія також вказала на низку недоліків, які адміністрація арени повинна усунути найближчим часом. Так, на стадіоні поки не пронумеровані крісла, сходи між проходами потрібно вирівняти, а на полі біля бровки є невеликі вм"ятини.

Стадіон в Грозному вміщує 10 200 глядачів. Він обладнаний сучасними роздягальнями, місцями для трансляцій, туалетами, готелем для суддів, інспекторів і фахівців. Встановлене табло, а освітлення відповідає нормам люкс. На стадіоні встановлено 30 камер відеоспостереження. Для гостьових вболівальників передбачена окрема 2-тисячна трибуна з окремими входом, виходом і туалетами. Поки на стадіоні постелено штучне покриття, проте адміністрація планує в травні постелити натуральний газон.

Як зазначила комісія, стадіон з футбольної точки зору повністю відповідає всім необхідним нормам і вимогам і навіть перевершує деякі інші арени, на яких проводяться матчі прем"єр-ліги. Додамо, що в Грозному почалося будівництво нової 30-тисячної арени, яке планується завершити через два роки.

"Спорт-Експрес"
Зараз ви читаєте новину «Російський футбольний союз дозволив проведення матчів "Терека" в Грозному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі