Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2007 20:33

Російський бізнесмен купив майже сьому частину лондонського "Арсеналу"

 Колишній віце-голова "Арсеналу" Девід Дейн продав за 75 млн. фунтів стерлінгів (150,6 млн. доларів США) - 14,58% акцій цього англійського футбольного клубу, що належали йому, холдингу Red and White Holdings Limited, співвласником якої є російський бізнесмен Алішер Усманов, інформує www.news.ru.

Холдинг вже виразив намір збільшити свій пакет акцій "Арсеналу" і, відповідно, поборотися за керівництво лондонським клубом. Проте поки, як наголошується, в плани компанії не входить придбання повного контролю над "Арсеналом".

Співвласником інвестиційної компанії Red and White Holdings Limited, створеної спеціально для участі в акціонерному капіталі клубу "Арсенал", є давній бізнес-партнер російського підприємця Фархад Моширі. Розділом компанії призначений Девід Дейн.

Перша реакція британських уболівальників "канонірів" на цю звістку була досить спокійною:

- Ще один росіянин на чолі нашого футбольного клубу.

Під "першим росіянином" в даному випадку є зважаючи на власник лондонської "Челсі", губернатор Чукотки Роман Абрамович.

Нові акціонери англійського клубу виступають за продовження контракту головного тренера Арсена Венгера, який очолює команду близько 11 років.

- Я твердо вірю в те, що участь Red & White з тією, що належить їй значною часткою і довгострокова співпраця з Арсеном Венгером є, поза всяким сумнівом, кращим результатом як для клубу, так і для уболівальників і акціонерів, - приводяться в повідомленні компанії слова Дейна.

Крім того, Red & White має намір ввести своїх представників в раду директорів "Арсеналу".

- Найближчим часом компанія має намір звернутися до ради директорів клубу, щоб обговорити свої ідеї, зрозуміти майбутній напрям "Арсеналу" і забезпечити представлення своїх інтересів, - наголошується в повідомленні.

Виручка "Арсеналу" в 2006 році впала до 137,2 млн. фунтів з 138,4 млн. фунтів в 2005 році. Зараз вартість клубу оцінюється в 432 млн. фунтів. Одним з найбільших акціонерів футбольного клубу є американський мільярдер Стен Крунке, якому належить 12,2% футбольного клубу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інтерес до акцій "Арсеналу", що належали Девіду Дейну, проявляє його близький друг генеральний промоутер "Формули-1" Берні Еклстоун. Дейн виступав за прихід в клуб Крунке і був вимушений залишити свою посаду із-за розбіжностей з іншими членами ради директорів клубу.

Після відставки Дейна п"ять акціонерів "канонірів" (у них на руках 45% акцій) підписали угоду не допустити зміни власника клубу. Пакт діятиме до квітня майбутнього року.

"Арсенал" - один з провідних клубів Англії, який 13 разів ставав чемпіоном країни, 10-разовим переможцем Кубка країни, дворазовим переможцем Ліги чемпіонів, володарем Кубка Ярмарків (прообраз Кубка УЄФА) і Кубка володарів Кубків. 
Зараз ви читаєте новину «Російський бізнесмен купив майже сьому частину лондонського "Арсеналу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути